Το τζίντζερ ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ισχυρή αντικαρκινική ουσία κουρκούμη και είναι γνωστό για την ικανότητά του να συρρικνώνει τους όγκους.
Το τζίντζερ έχει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη απ’ ό,τι πολλά φάρμακα κατά του καρκίνου, τα οποία έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικά και μερικές φορές ενδέχεται να επιταχύνουν τον θάνατο ορισμένων ασθενών. Αποτελεί συστατικό τροφίμων και ποτών και καταναλώνεται σε μικρές δόσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και προηγμένα φαρμακευτικά προϊόντα.
Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, αποδείχτηκε ότι το εκχύλισμα τζίντζερ κατάφερε να συρρικνώσει το μέγεθος του όγκου του προστάτη στα ποντίκια σε ποσοστό 56%. Οι αντικαρκινικές του ιδιότητες παρατηρήθηκαν ταυτόχρονα με τον ρόλο του στη μείωση της φλεγμονής, καθώς αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.
Στο μεταξύ, το τζίντζερ δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου παρενέργειες και έχει αποτελέσει μέρος της διατροφής σε πολλούς πολιτισμούς εδώ και αιώνες. Έχει αποδειχτεί ότι το εκχύλισμα τζίντζερ ασκεί σημαντική ανασταλτική επίδραση στην ανάπτυξη ενός φάσματος καρκινικών κυττάρων στον προστάτη. Τουλάχιστον 17 άλλες μελέτες κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα σχετικά με την αντικαρκινική δράση του, αποδεικνύοντας επίσης ότι το συγκεκριμένο μπαχαρικό είχε θετικά αποτελέσματα για περισσότερες από 101 ασθένειες.
Το τζίτζερ μπαίνει σε όλα τα φαγητά, όπως τα κοινά μπαχαρικά, τρώγεται ωμό ή σε σκόνη. Καταναλώστε με υπερβολή!