Η φορολόγηση εισοδημάτων «γονάτισε» μισθωτούς και συνταξιούχους -Πλήρωσαν σχεδόν 4 δισ ευρώ παραπάνω φόρους - iefimerida.gr

Η φορολόγηση εισοδημάτων «γονάτισε» μισθωτούς και συνταξιούχους -Πλήρωσαν σχεδόν 4 δισ ευρώ παραπάνω φόρους

Η φορολόγηση εισοδημάτων «γονάτισε» μισθωτούς και συνταξιούχους -Πλήρωσαν σχεδόν
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον μέσα σε μόλις μια διετία, υποχρεώθηκαν να βγάλουν από τις τσέπες τους κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, προκειμένου να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις! Το στοιχείο αυτό «κρύβεται» μέσα στην Έκθεση της Κομισιόν για τις εξελίξεις στη φορολογία σε όλη την Ένωση, ενώ αν λάβει κανείς υπόψιν ότι τα στοιχεία αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τις επώδυνες αλλαγές που επήλθαν με τον τελευταίο φορολογικό νόμο (κατάργηση φοροαπαλλαγών και αφορολογήτου παιδιών), είναι προφανές ότι η επικαιροποίηση των δεδομένων θα προκαλέσει σοκ.

Σύμφωνα με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων το 2010 ανέρχονταν στο 4,8% του ΑΕΠ, δύο χρονιά μετά κι αφού είχε μεσολαβήσει η ψήφιση πληθώρας φορολογικών διατάξεων όπως η θεσμοθέτηση της έκτακτης εισφοράς ή η μείωση του αφορολογήτου και το «ψαλίδισμα» των φοροαπαλλαγών, τα εν λόγω έσοδα εκτινάχθηκαν στο 6,9% του ΑΕΠ!

Στον... λογαριασμό θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα επιπλέον περίπου 1,5- 2 δισ ευρώ, που αφαιρέθηκαν από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μέσω των αλλαγών στη φορολογία ακινήτων ήτοι μέσω της θεσμοθέτησης του αποκαλούμενου Έκτακτου Τέλους, το οποίο ως γνωστόν έχει ενσωματωθεί πλέον στο μόνιμο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Σύμφωνα με την Έκθεση της Κομισιόν, ενώ τα έσοδα από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας παρέμεναν σταθερά στα επίπεδα του 0,3- 0,4% από την αρχή της προηγούμενης δεκαετίας, μέσα στη διετία από την υπογραφή του Μνημονίου τα εν λόγω έσοδα εκτινάχθηκαν στο 1,4% του ΑΕΠ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ