Η ελληνική ύπαιθρος είναι από τις πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης και παράγει χιλιάδες διαφορετικά είδη, που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του οργανισμού. Χαρακτηριστικό, άλλωστε παράδειγμα αποτελεί το ότι ερευνητές έχουν μελετήσει την μεσογειακή διατροφή και κατ' επέκταση την ζωή σε ελληνικά νησιά, όπως στην Ικαρία, για να βρουν το ελιξήριο νεότητας.Ιδού οι τροφές που μας προφυλάσσουν από ασθένειες και μας προσφέρουν μακροζωία, σύμφωνα με το lifezone:
Μαστίχα
Πρόκειται για ένα κόσμημα της ελληνικής γης, που καλλιεργείται αποκλειστικά στην Χίο, καθώς μόνο εκεί μπορεί να επιβιώσει. Τα οφέλη που προσφέρει η μαστίχα στον οργανισμό είναι:
Κρόκος Κοζάνης
Ο γνωστός κρόκος ή αλλιώς σαφράν είναι το μπαχαρικό που ευθύνεται για την νοστιμιά αλλά και το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εικόνα του φαγητού. Παρόλα αυτά οι ευεργετικές ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης δεν περιορίζονται σε μαγειρικές συνταγές, αλλά και σε συνταγές μακροζωίας και καλής υγείας. Το μπαχαρικό αυτό προσφέρει:
Τονωτικές, χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ λειτουργεί και ως αφροδισιακό μπαχαρικό
Ρετσίνα και Ούζο
ένα ποτήρι κρασί κάνει καλό στην καρδιά, πόσο μάλλον αν είναι κρασί ελληνικής παραγωγής, όπως η ρετσίναΑρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του αλκοόλ με μέτρο προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι
Αντίστοιχα η κατανάλωση ούζου :
Ελληνικός Καφές
Σύμφωνα με έρευνα της Α' Καρδιολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών παρατηρήθηκε πως οι υπερτασικοί ασθενείς, με μέτρια κατανάλωση ελληνικού καφέ (1-2 φλιτζάνια καφέ) είχαν μεγαλύτερη ελαστικότητα στις αρτηρίες από ασθενείς που έπιναν μικρότερες ποσότητες.
ημίζεται για την υψηλό δείκτη μακροζωίας και συμμετείχαν 485 άτομα, ηλικίας 65-100 ετών. Τα οφέλη:Η έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στην Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία, καθώς φ