Ξανθιά, δημοσιογράφος, από πουλέν του Καρατζαφέρη μέχρι τηλεοπτική σύντροφος του Αρναούτογλου και στη συνέχεια πολιτευτής που εκνεύριζε ακόμη και τους πιο εριστικούς στα τηλεοπτικά πάνελ, η Τάνια Ιακωβίδου επανέρχεται.
Μετά την αποτυχία της να εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, διορίστηκε ακριβώς πριν από ένα χρόνο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όμως, από σήμερα το όνομά της ακούγεται ξανά στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Από την τοποθέτησή της στο ΕΚΚΑ και μετά οι εμφανίσεις της μειώθηκαν, όμως, σήμερα μετά την ανακοίνωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου ότι παραιτείται από βουλευτής προκειμένου να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας, η πρόεδρος επανήλθε στη δημοσιότητα.. Πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό; Τη θέση του Αρη Σπηλιωτόπουλου θα κληθεί να καλύψει ο Γιάννης Παπαθανασίου φρεσκοδιορισμένος πρόεδρος στα ΕΛΠΕ. Αλλά μετά την άρνησή του να γίνει βουλευτής, άνοιξε -επιτέλους- ο δρόμος για τη Βουλή για την κυρία Ιακωβίδου.
Προς το παρόν η κυρία Ιακωβίδου περιμένει τις εξελίξεις από το προεδρικό της γραφείο στο ΕΚΚΑ όπου εν μέσω καταιγίδας σχολίων βρέθηκε τον Μάρτη του 2013 και ενώ προηγουμένως, από τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε διατελέσει ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Σούρλα. Εγραφε το εξαιρετικά μακροσκελές δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για τον διορισμό της, με έκδηλη προσπάθεια να αναδειχθεί το προφίλ και η προϋπηρεσία που την κάνουν κατάλληλη για την προεδρική καρέκλα:
«Με 2 ετών θητεία στη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης του κυβερνώντος κόμματος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στον τομέα θεσμοί και ανθρώπινα δικαιώματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας συντάξει το πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της ΝΔ, έχοντας συμμετάσχει στο Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που συντάσσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και με θητεία συμβούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην αρμόδια Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης η δημοσιογράφος - πολιτισμιολόγος και πολιτευτής της ΝΔ στη Β' Αθήνας Τάνια Ιακωβίδου είναι με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και με τη σύμφωνη γνώμη της τριμερούς συγκυβέρνησης η νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Με κεντρικό στόχο «κανένας άστεγος στο δρόμο κανένας άνεργος χωρίς τροφή και στέγη» και δίνοντας προτεραιότητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως το παιδί με αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, η νέα πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Α θα επιδιώξει την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο συντονιστικό έργο του οργανισμού αλλά κυρίως στην επιχειρησιακή του δράση. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχει ήδη συνταχθεί με τη συμβολή των αρμοδίων υπουργών επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την άμεση ενεργοποίηση του Ε.Κ.Κ.Α ώστε να καταστεί βασικός μοχλός εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής σε μια κατεύθυνση ουσιαστικής στήριξης για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας "»
Από τους περιφρονημένους σταθμούς στη Βουλή;
Την επιλογή είχε αποδομήσει με το δικό του τρόπο ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα. Εγραφε χαρακτηριστικά:
«Η παραδοσιακή ελληνική κομματοκρατία συνεχίζει να ευημερεί, στηρίζοντας το γνώριμο μοντέλο του Ελληνα πολιτικού:
κομματικώς πειθήνιος, ολίγον επιφανειακός, ομιλεί την αργκό της εθνικής ιδεολογίας και της κοινωνικής ευαισθησίας, υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες - και εποφθαλμιά ένα δημόσιο οφίκιο. Εστω και με εξάμηνη σύμβαση.
Συγκαταλέγεται στα αξιομνημόνευτα πρόσωπα που διέπρεψαν στη «διασκέδαση» αλλά και στην «ενημέρωση» της λεγόμενης «ελεύθερης» τηλεόρασης, στη «ζώνη του λυκόφωτος» της λεγόμενης trash TV. Ο λόγος για τη (κατά δήλωσή της, στη χώρα όπου είσαι ό,τι δηλώσεις) «δημοσιογράφο-πολιτισμιολόγο» Τάνια Ιακωβίδου.
Τι εστί Τάνια Ιακωβίδου; Ενα κορίτσι που, τη δεκαετία του 1990, εργαζόταν σε περιφρονημένους σταθμούς, όπως ο Τηλε-Τώρα και, αργότερα, το Τηλεάστυ του προέδρου Καρατζαφέρη. Οπου έγινε γνωστή και μετακόμισε στα πιο γυαλιστερά κανάλια, σε πιο γυαλιστερές εκπομπές - του κ. Χαρδαβέλλα, της κ. Κορομηλά, του κ. Αρναούτογλου. Που αργότερα πολιτεύτηκε στη Β' περιφέρεια της Αθήνας (δυστυχώς, χωρίς να εκλεγεί) αρχικά με τον ΛΑΟΣ και, στη συνέχεια, με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά, στην οποία μεταγράφηκε, προφανώς ως εθνική εφεδρεία. Εκεί, αρχικώς έγινε αναπληρώτρια γραμματέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης (τιιιιιι;), ώσπου να ανακαλύψει τα προσόντα της, τις ικανότητές της και, προφανώς, την αξία της και να την καλέσει κοντά του ως ειδική σύμβουλο, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Σούρλας.
Οσες και όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι υπόθεση συσχετισμών κοινωνικών σχέσεων που αντανακλώνται στις πολιτικές δυνάμεις είναι βέβαιο ότι θα εκνευριστούν όταν μάθουν το βιογραφικό της Τάνιας Ιακωβίδου - και την κατάληξή της. Αλλά όσες και όσοι ξέρουν ότι η πολιτική μπορεί να είναι συνάρτηση της ωμότητας των πραγμάτων και, ταυτόχρονα, μιας κωμικής πλευράς της ζωής, απλώς θα χαμογελάσουν - και ένα μέρος του χαμόγελού τους θα υπαινίσσεται θλίψη, ίσως και ενός είδους παραίτηση. Διότι, εντέλει, η Τάνια Ιακωβίδου δεν διαφέρει πολύ από τον μέσο όρο του Ελληνα πολιτικού καριέρας. Απλώς, εκείνη έδειξε την πορεία της στο λιγοστό φανατικό κοινό της στην τηλεόραση. Η κατάληξη της πορείας αυτής, ωστόσο, ήταν η ίδια, όπως και με τους περισσότερους που δεν είναι ευρύτερα γνωστοί: ένα δημόσιο αξίωμα ως δώρο. Συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις που προκύπτουν έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση - με τοποθετήσεις μεσαίων και κατώτερων κομματικών στελεχών σε υπουργεία, σε οργανισμούς, στην ΕΡΤ... Είναι παράδοση της Μεταπολίτευσης - που, προφανώς, κρατάει από πιο παλιά.
Διότι μπορεί η χώρα να αγωνιά αν θα τη σκαπουλάρει, και πώς. Μπορεί οι πολίτες να ζορίζονται και να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Αλλά η παραδοσιακή ελληνική κομματοκρατία συνεχίζει να ευημερεί, στηρίζοντας το γνώριμο μοντέλο του Ελληνα πολιτικού: κομματικώς πειθήνιος, ολίγον επιφανειακός, ομιλεί την αργκό της εθνικής ιδεολογίας και της κοινωνικής ευαισθησίας, υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες - και εποφθαλμιά ένα δημόσιο οφίκιο. Εστω και με εξάμηνη σύμβαση.
Τιτάνιο το παράδειγμά σου, Τάνια μου.
Ηλίας Κανέλλης»