Η διαφορά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά από το πρωί της επόμενης ημέρας είναι ένα δυνατό hangover. Δηλαδή: ζαλάδες, ποικίλες... εξαγωγές, πονοκέφαλος και κακή διάθεση. Οσοι το έχουν πάθει ξέρουν. Οσοι δεν το έχουν πάθει πάλι κάτι ξέρουν.
Με εξαίρεση εκείνους που δεν πίνουν, άρα δεν έχουν ανάγκη από συμβουλές, όλοι οι υπόλοιποι μάλλον θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τι σκοπεύουν να πιουν απόψε για να μην έχουν... κακά ξεμπερδέματα αύριο.
Η γενική οδηγία είναι η εξής: η μίξη ζάχαρης με αλκοόλ είναι ο Νο1 παράγοντας που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα να πηγαινοέρχεται σαν εκκρεμές. Επιπλέον το άδειο στομάχι, δεν βοηθάει στην απορρόφηση του αλκοόλ, αντίθετα ένα καλό και ισορροπημένο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, θα βοηθήσει αρκετά.
Στα είδη ποτών που πρέπει να αποφεύγονται -βάσει των ανωτέρω κανόνων, είναι τα λικέρ. Σε αυτά προσθέστε και το μπέρμπον με το ρούμι. Αντιθέτως η βότκα και το τζιν, ως πιο καθαρά ποτά, είναι προτιμητέα. Να σημειωθεί πως το Jack Daniels και η βότκα επιβαρύνουν με μόνο 55 θερμίδες, για όσους ενδιαφέρονται και για τη σιλουέτα τους.
Μακριά και από το κρασί γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και εμετούς. Αν πάλι κάποιος θέλει οπωσδήποτε να πιει κρασί, τότε ας προτιμήσει ένα ξηρό κόκκινο με μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Η μπύρα που θεωρείται ένα... δεδομένο ποτό, πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο γιατί κι αυτή προκαλεί άσχημο hangover. Οι ειδικοί συνιστούν ελαφριές μπύρες, με λιγότερο αλκοόλ και λιγότερες θερμίδες από την κανονική μπύρα.
Οσοι ξεχάσετε όλα τα παραπάνω, θυμηθείτε ένα τελευταίο: η λήξη ενός συμπληρώματος βιταμίνης Β6 μειώνει το hangover κατά 50%.