Τη φράση του Ολι Ρεν που είπε στους Ελληνες πριν από 3 χρόνια όταν ευχήθηκε «Καλό κουράγιο» για τα δεινά του Μνημονίου αντέστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον ευρωπαίο Επίτροπο.
Δηλώσεις για την συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ολι Ρεν έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε στον Φιλανδό αξιωματούχο πως «η κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το «καλό κουράγιο», θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε στον Επίτροπο την «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου και του επεσήμανε την ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, αναδιάρθρωση του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης, ενώ τόνισε πως χρειάζεται συντονισμένη πολιτική για την ανάπτυξη και την αύξηση των δεικτών του ΑΕΠ.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις «κόκκινες γραμμές» οι οποίες τοποθετούνται από την κοινωνία και τόνισε πως «εάν υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη για άρση της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μια ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση, δεν είναι αποδεκτό αυτό, αλλά θα οδηγήσει και στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας. Ομως, ταυτόχρονα, θα οδηγήσει στη χρεοκοπία των τραπεζών, στην ανάγκη τους για ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο.
Αυτές τις κόκκινες γραμμές, εξήγησα στον επίτροπο, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το ''καλό κουράγιο'', θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι αντάλλαξε σκέψεις και με τον Ολι Ρεν για την «αναγκαία εκδημοκρατικοποίηση της Ε.Ε., στην προοπτική ενδεχομένως να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τις ευρωεκλογές σε οργανωμένες πολιτικές συζητήσεις, σε έναν οργανωμένο διάλογο, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το πώς η Ευρώπη θα βγει απ΄ αυτή την πρωτοφανή κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί χάρη στις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».