Βρισκόμαστε περίπου 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ήδη πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου έχουν μπει στο εορταστικό πνεύμα και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την «Αγια Νύχτα». Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο ωστόσο διαφέρει αρκετά από χώρα σε χώρα.
Από τη Γερμανία και τη Βρετανία, μέχρι την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή ή τη Βραζιλία, κάθε χώρα έχει διαφορετικές παραδόσεις και εντελώς διαφορετικό μενού, ενώ εκτός από τη γαλοπούλα, υπάρχει ένα κλασσικό πιάτο για κάθε χώρα που παρασκευάζεται ειδικά για την ημέρα των Χριστουγέννων.
Iταλία – Ψητή γαλοπούλα με μανιτάρια
Ισπανία – Μοσχάρι με μανιτάρια και σος κόκκινου κρασιού
Γερμανία – Ψητή χήνα με κόκκινο λάχανο
Γαλλία – Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα και φουά γκρα
Αργεντινή – Cabrito asado (ψητό κατσίκι με πουρέ πατάτας)
Νιγηρία – Moin moin (πίτα με μαύρα φασόλια, κοτόπουλο, συκώτι, γαρίδες και ψάρι)
Βρετανία – Χριστουγεννιάτικο χοιρινό
Φινλανδία – Gravlax Graavilohi (φρέσκος αλατισμένος σολομός)
Τζαμάικα – Κατσίκι με κάρι
Βραζιλία – Farofa (καπνιστό χοιρινό με μπαχαρικά)
Πορτογαλία – Arroz con gandules (περιστέρι με ελιές, κίτρινο ρύζι, κάππαρη και ζαμπόν)
Δανία – Ψητό χοιρινό με βραστές πατάτες και κόκκινο λάχανο
Πηγη: Perierga.gr