Και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα κατηγορηθεί η Χρυσή Αυγή -Διασυνδέσεις με εταιρίες σε Κύπρο και Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

Και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα κατηγορηθεί η Χρυσή Αυγή -Διασυνδέσεις με εταιρίες σε Κύπρο και Λουξεμβούργο

Και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα κατηγορηθεί η Χρυσή Αυγή -Η δημιουργική λογισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 9σελιδο πόρισμα του εισαγγελέα περιγράφονται όλα για τα οποία κατηγορούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Λαγός αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συλλαμβάνονται από το πρωί του Σαββάτου σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αναμένεται να τους απαγγελθούν είναι και αυτή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.Υποπτα λογιστικά πλεονάσματα στα ταμεία της Χρυσής Αυγής που αφήνουν οσμή ξεπλύματος μαύρου χρήματος εντοπίζονται στο κόμμα καθώς υπάρχουν ενδείξεις για διασυνδέσεις με κυπριακές και λουξεμβουργιανές εταιρείες.

Παράλληλα όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ εμφανίζεται ένα σημαντικό πλεόνασμα στις οικονομικές καταστάσεις του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου μέσω της «δημιουργικής λογιστικής». Χαρακτηριστικό είναι πως για να εμφανίζει πλεόνασμα η οργάνωση δηλώνει σαυνολικά προεκλογικά έξοδα που αντιστοιχούν σε έναν υποψήφιο βουλευτή. Μάλιστα οι υποψίες των αρχών για τις οικονομικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεγάλωσαν με την υπόθεση Ρουπακιά, αφού προέκυψε πως τα μέλη των ταγμάτων εφόδων της οργάνωσης έπαιρναν χαρτζιλίκι.

Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου του 2012 μέχρι και η σήμερα στα ταμεία της Χρυσής Αυγής είχαν φτάσει 1,7 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση για τα κόμματα και 1 ακόμα εκατομμύριο από τις κρατήσεις για τη μισθοδοσία των βουλευτών.

Η χρηματοδότηση και οι δαπάνες της Χρυσής Αυγής σε αριθμούς

Τα έσοδα της Χρυσής Αυγής

Οι εκτιμήσεις για τα έσοδα της Χρυσής Αυγής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ