"Η δραχμή είναι η κακιά μας μοίρα". Με αυτή την φράση, 'ξορκίζει' το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό της νόμισμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Σε μία οκτασέλιδη συνέντευξη στο περιοδικό "Crash", ο ίδιος επιτίθεται στα 'κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ', μιλά για τα Ίμια και τον Οτσαλάν, τον Σημίτη και τον Τσοχατζόπουλο, τον Μαρξ και τον Μάη του '68, αλλά και για τον σωματότυπό του, τον υπουργό Οικονομικών, τους 'κοπρίτες', τον Συνασπισμό και τις αποδοκιμασίες των πολιτικών...
"Αυτό που με ερεθίζει φοβερά είναι η επάνοδος στη δραχμή, ως πατριωτικός στόχος", λέει, σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός, δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαπόμπευση της χώρας, μεγαλύτερη κατάντια από την επάνοδο στη δραχμή", λέει, αφού θα σημαίνει ότι δεν τα καταφέραμε και γυρίσαμε στην 'κακιά' μας μοίρα, των υποτιμήσεων, της ανόδου των εισαγομένων αγαθών, της εξάρτησης από τα ξένα χρηματιστηριακά κεφάλαια... Αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει 'καλό υπουργό' τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, του αναγνωρίζει πάντως 'εξαιρετικές ικανότητες', δίνει για άλλη μια φορά εξηγήσεις για τις περίφημες φράσεις του "μαζί τα φάγαμε" και "κοπρίτες του Δημοσίου" και ζητά να πάει φυλακή όποιος υπουργός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την περιουσία του.
Μιλώντας για την Αριστερά από την οποία ξεκίνησε, θυμάται τα περιπαιχτικά σχόλια της παρέας του στις συγκεντρώσεις του Γεωργίου Παπανδρέου όταν ήταν νέος, αλλά παρά τα όσα ακούγονται, δηλώνει πως δεν υπήρξε ποτέ αντικομμουνιστής. Αντίθετα, χαρακτηρίζει 'αποτυχημένους αντικομμουνιστές' τους Συνασπιστές, παραλληλίζοντάς τους με τα Ες Ες όσον αφορά στις αποδοκιμασίες εις βάρος του στο Παρίσι. "Θέλανε να φύγω από την αίθουσα... Τι άλλο έκαναν οι ΕςΕς; ... Λέγανε να σηκωθούν όλοι οι Εβραίοι. Σηκώνονταν και πέρναγαν έξω. Έτσι άρχισε ο χιτλερισμός στη Γερμανία", επιμένει, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις για την μη σύλληψη ακόμα των δραστών του ξυλοδαρμού ενός "ευπρεπέστατου πολιτικού", όπως χαρακτηρίζει τον Κωστή Χατζηδάκη.
Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι "είναι γεμάτο δημοσίους υπαλλήλους", εξηγώντας γιατί δεν τον 'χωνεύει' το 'βαθύ ΠΑΣΟΚ', ενώ αποκλείει τυχόν εξέγερση στην Ελλάδα, καθώς χαρακτηρίζει τον λαό της ως τον "πιο μικροαστικό και τον πιο κακομαθημένο της Ευρώπης". Θυμάται πάντως τη δική του συμμετοχή στην εξέγερση του Μάη του '68, όταν πετούσε πέτρες και ξύλα στα οδοφράγματα του Παρισιού και έμενε στο "Σπίτι του Φοιτητή", μαζί με τον Γιωτόπουλο και άλλα μέλη μετέπειτα τρομοκρατικών οργανώσεων. Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, δεν 'βλέπει' εκλογές, αν και εκτιμά πως στις επόμενες -όταν γίνουν- ο Συνασπισμός δεν θα μπει στη Βουλή.
"Δεν είμαι περήφανος για τα Ίμια", συνεχίζει, χαρακτηρίζοντάς τα ως 'στρατιωτική ήττα', αν και αποκαλύπτει όσα του είχε πει αργότερα ο Χόλμπρουκ περί "μπλοκαρισμένου ηλεκτρονικά" ολόκληρου του Αιγαίου, ώστε οι πύραυλοι και οι βόμβες να αδυνατούν να βρουν στόχο και να έχει διασφαλιστεί ότι δεν επρόκειτο να χαθεί ανθρώπινη ζωή. Στην υπόθεση Οτσαλάν δε, "καρφώνει" τον Κώστα Σημίτη για την μη ανάληψη ευθυνών, σημειώνοντας ότι εκείνος ανέλαβε την ευθύνη, δεν εξέθεσε την χώρα, αλλά και έκτοτε ξεκίνησε ο διεθνής χαρακτηρισμός του σχεδόν ως 'συνεργάτη των τρομοκρατών'. Για τον ίδιο τον Οτσαλάν δεν μετανιώνει. "Δεν ήταν λαϊκός αγωνιστής, ήταν ένας σταλινικός, που ετράπη σε φυγή...Δεν θα επέτρεπα το κουρδικό να γίνει θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων", λέει, παραδεχόμενος πάντως ότι προσπάθησε να τον σώσει. Ούτε που στήριξε τον Κώστα Σημίτη μετανιώνει. "Φαντάσου να είχε γίνει πρωθυπουργός ο Τσοχατζόπουλος τη στιγμή που ο λαός αναζητούσε τον αντι-παπανδρέου...", λέει.