Σε άρθρο της με τίτλο «οι γερμανικές ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα», η Wall Street Journal αναφέρεται στην παραδοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης, τονίζοντας πως «έχει συγκεντρώσει αρκετή προσοχή», καθώς οι περισσότεροι πίστευαν πως η κυβέρνηση Μέρκελ θα προτιμούσε να αποφύγει ένα τέτοιο «καυτό» θέμα, έχοντας μπροστά της τις γερμανικές εκλογές.
Ωστόσο στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «οι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν είναι ηλίθιοι: Μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά όπως όλοι, πως η Ελλάδα με έναν χρέος πάνω από 170% του ΑΕΠ και μια ολοένα και πιο βυθιζόμενη οικονομία, δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει όλα όσα την υποχρέωσε η Ευρωζώνη να δανειστεί από το 2010. Σε κάθε περίπτωση, οι αντίπαλοι της Μέρκελ οι Σοσιαλδημοκράτες δεν προτείνουν ακριβώς μια ριζοσπαστική αλλαγή της πολιτικής προς την Ελλάδα ή την Ευρωζώνη. Ετσι η πολιτική έκθεση της Μέρκελ είναι πολύ λιγότερη από ότι φαντάζονται οι πιο πολλοί».
Μιλώντας για το ελληνικό χρέος και τη βιωσιμότητα του, το δημοσίευμα παραθέτει τις δηλώσεις του Σόιμπλε πως «η Αθήνα θα επιστρέψει όλα αυτά τα χρήματα» και δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, επισημαίνοντας πως «το ελληνικό χρέος αυξάνεται συνεχόμενα και οικονομία της χώρας συρρικνώνεται γρηγορότερα από ότι εκτιμούν οι αξιωματούχοι από τότε που εισήλθε στο πρόγραμμα διάσωσης».
Κλείνοντας, η Wall Street Journal σημειώνει τον μόνο τρόπο που η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να «επιπλέει» και να βρίσκεται εντός των τειχών της Ευρωζώνης: Την σταθερή παροχή χαμηλότοκων δανείων από τους γείτονες της. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο έχει και τα δικά του ρίσκα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, καθώς «όσο μεγαλύτερα είναι τα δάνεια, τόσο μικρότερες πιθανότητες υπάρχουν να αποπληρωθούν», ενώ υπογραμμίζει πως η «ενοχλητική» αλήθεια που παραδέχθηκε ο κ. Σόιμπλε, οδηγεί και σε ένα άλλο συμπέρασμα: «το να δανείζεις στην Ελλάδα, σημαίνει να πετάς τα ''καλά'' χρήματα μετά από τα ''κακά''».