Σεισμοι έντασης 4,1 και 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 12:02 και 12:06 και έγιναν αισθητοί σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο ισχυρός σεισμός ήταν επιφανειακός με μόλις 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων.
Λίγα λεπτά πριν από τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, 30 χλμ Νοτιοανατολικά της Λαμίας, είχε προηγηθεί μια άλλη, ισχύος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, επίσης επιφανειακός και με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα έξω από την Αμφίκλεια.
Από την πλευρά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτίμησε πως ο πρώτος σεισμός ήταν έντασης 4,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χλμ, 24 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Αταλάντης. Για τον δεύτερο σεισμό αναφέρει πως ήταν εντάσεως 5,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χλμ, 25 χλμ δυτικά - βορειοδυτικά της Αταλάντης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας, καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν ζημιές σε παλιό σπίτι στο χωριό Δρυμαία του Δήμου Αμφίκλειας, ενώ σε Αμφίκλεια και Λιβανάτες του νομού Φθιώτιδας παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Χουλιάρας: Ο σεισμός δεν προήλθε από το ρήγμα της Αταλάντης
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε πως ο σεισμός δεν προήλθε από το ρήγμα της Αταλάντης, αλλά από μία περιοχή περίπου 30 χλμ μακριά από το ρήγμα. Πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη περιοχή είχε δώσει και το 2008 σεισμό 5,2 Ρίχτερ. «Η περιοχή μας έχει συνηθίσει σε τέτοια δραστηριότητα. Εχουν σημειωθεί και μικρότερες δονήσεις κάτι που είναι θετικό. Είμαστε επιφυλακτικοί και παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Aστεροσκοπείο Αθηνών: Η ανακοίνωση σεισμού
Την εκτίμηση του για τον σεισμό που σημειώθηκε, έδωσε και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε ανακοίνωση σεισμού που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει πως ο σεισμός που σημειώθηκε στις 12:06 ήταν μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, 121 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ είχε επίκεντρο 28 χιλιόμετρα δυτικά της Αταλάντης. Ο σεισμός που προηγήθηκε, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ με ίδιο επίκεντρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση σεισμού.
Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι στη Λαμία
Πανικό προκάλεσαν στους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας, όπου έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, οι δύο ισχυρές δονήσεις, που σημειώθηκαν στις 12:03 (μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) και στις 12:06 (μεγέθους 5,1 Ρίχτερ) στην περιφέρεια της Λαμίας, σε περιοχή με επίκεντρο τέσσερα χιλιόμετρα από την Αμφίκλεια.
Οι κάτοικοι της Λαμίας και των χωριών πέριξ της Αμφίκλειας βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες πανικόβλητοι. Οι δύο δονήσεις προκάλεσαν πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία της ευρύτερης περιοχής και κυρίως στις ιαματικές πηγές του Κονιαβίτη, στα Καμένα Βούρλα, όπου οι περίοικοι κάνουν λόγο για «βροχή βράχων», στην Τιθορέα και την Αμφίκλεια.
Αστυνομία, πυροσβεστική και αυτοδιοίκηση κινητοποιήθηκαν για εντοπισμό και καταγραφή τυχόν ζημιών από τη διπλή δόνηση. Έως στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε κατοικίες, πλην ενός παλαιού ακατοίκητου πλινθόκτιστου σπιτιού στο χωριό Δρυμαία, κοντά στην Αμφίκλεια. Μικρές ζημιές καταγράφηκαν και στα χωριά Ρεγγίνι και Κόμνηνα.
Σε κοινότητες πέριξ του επίκεντρου σεισμού, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.