Κανείς δεν ξέρει σε ποιες περιοχές κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ - iefimerida.gr

Κανείς δεν ξέρει σε ποιες περιοχές κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν ξέρει, ούτε καν η ΔΕΗ, που θα γίνουν οι διακοπές ρεύματος τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Κρήτη οι διακοπές θα επαναληφθούν από 20:30 έως τις 22:00 και στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00.

«Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες διακοπές ρεύματος εκτός από αυτές που έχουν ανακοινωθεί για το βράδυ, στην Κρήτη και τη Ρόδο», δήλωσε στο NewsIt ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης.

«Αν όμως δεν έχουμε εντολή από το ΔΕΣΜΗΕ που έχει συνολική εικόνα για την κατανομή της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα, δε μπορούμε να λέμε τίποτα μονομερώς. Κρατήστε επιφυλάξεις για τη συνέχεια», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος "οι εργαζόμενοι είχαμε μια επιλογή. Ανάμεσα στο να χάσουμε τα μεροκάματά μας και την αξιοπρέπειά μας επιλέξαμε να μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Θα μείνουμε όρθιοι και θα κάνουμε το καθήκον μας. Δε θα αφήσουμε να ξεπουληθεί η επιχείρηση του ελληνικού λαού. Η ΔΕΗ φτιάχτηκε με το υστέρημα όλων μας και δεν είναι προς διάλυση και ξεπούλημα".

Στο ερώτημα εάν φοβάται ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον των συνδικαλιστών εάν κοπεί το ρεύμα ο κύριος Φωτόπουλος απάντησε "το φοβάμαι. Ανησυχώ αλλά θέλω να πω ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν έχει στόχο να ταλαιπωρήσει τους καταναλωτές. Επί ενάμιση μήνα προσπαθήσαμε να συναντηθούμε με τον Παπακωνσταντίνου αλλά δεν βρήκε ούτε 10 λεπτά να μας δει. Μετά τον ανασχηματισμό είδαμε τον νέο υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο το βράδυ και χθες το πρωί είδαμε τον Παπακωνσταντίνου αλλά δε βγήκε τίποτα. Εμείς πιστεύουμε ότι με τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την απόφαση της κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ".

Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ οι εκ περιτροπής διακοπές διάρκειας μιας ώρας. Στην Αττική από 13:00 ως 14:00 σε Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.

Από 14:00 ως 15:00 σε Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.

Το πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση για τις περιοχές εκτός Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12.00-13.00 Μεσσηνίας ΜΠΟΥΚΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΑΙΠΕΙΑ ΚΟΡΩΝΗ

13.00-14.00 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

14.00-15.00 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ ΘΟΥΡΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΒΙΠΕ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

12.00-13.00 Ιωαννίνων Ροδοτόπι, Γραμμενοχώρια, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, όλα τα χωριά εκατέρωθεν της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας.

13.00-14.00 Παραμυθιά - Χωριά Σουλίου, Καρβουνάρι - Κυρά Παναγιά - Προδρόμι, Πάργα - Ανθούσα - Αγιά

14.00-15.00 Μέτσοβο, Βοτονόσι, Μηλιά, Βασιλικό - Κεφαλόβρυσο, Όλη η Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών από το ύψος του PRAKTIKER στην έξοδο προς Αθήνα, Μπάφρα, περιοχή Κατσικάς προς ΚΤΕΟ Κατσικάς, Νεοκαισάρεια, τμήμα Μπιζανίου, Τέροβο, Χάνι Τερόβου, Λάκκα Σούλι, Κατσικά, πρώην Δήμος Παμβώτιδας, Κατσανοχώρια, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

12.00-13.00 Αργολίδας ΙΡΙΑ-ΔΡΕΠΑΝΟ-ΒΙΒΑΡΙ-ΚΑΝΤΙΑ-ΚΑΡΝΑΖΕΙΚΑ, ΑΡΙΑ-ΑΣΙΝΗ-ΤΟΛΟ-ΛΕΥΚΑΚΙΑ-ΠΛΑΚΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ,ΚΟΥΡΤΑΚΙ-ΠΥΡΓΕΛΑ-ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ

13.00-14.00 Ν.ΚΙΟΣ-ΚΙΒΕΡΙ, ΚΑΡΥΑ-ΦΡΕΓΓΕΝΗ-ΒΡΟΥΣΤΙ,

14.00-15.00 ΚΡΑΝΙΔΙ-ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ-ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ, ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ-ΚΑΛΛΟΝΗ-ΣΚΑΠΕΤΙ-ΔΡΥΟΠΗ-ΑΝΩ ΦΑΝΑΡΙ-ΚΑΡΑΤΖΑ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΛΥΓΟΥΡΙΟ

12.00-13.00 Τρίπολης Μεσόγειο,Παράλια Αστρους,Ξηροπήγαδο, Ανάβαλος

13.00-14.00 Μικρή ΒΙΠΕ, Τεγέα,Ρίζες, Βλαχοκερασιά, Καστρί, Αγ.Πέτρος, Ανω Δολιανά

14.00-15.00 Τρίπολη περιφερειακά, Κάψια, Λεβίδι,Βυτίνα, ΔΔ Δάρα-Πρασίνου

12.00-13.00 Ηλείας Βούναργο, Ξυλοκέρα, Χανάκια, Μυρτία, Δουνεικα

13.00-14.00 Βαρβασαινα Στρέφι, Σαλμώνη, Αρχαια Ολυμπία,Φλοκα

14.00-15.00 Βαρθολομιό, Τμημα Γαστούνης, Καβάσιλα

12.00-13.00 Λακωνίας ΓΥΘΕΙΟ

13.00-14.00 ΣΚΑΛΑ, ΚΡΟΚΕΕΣ,ΣΤΕΦΑΝΙΑ,ΕΛΟΣ, ΛΕΗΜΟΝΑΣ

14.00-15.00 ΛΕΥΚΟΧΩΜΑ (BIOFRESH), ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΜΥΡΤΙΑ, ΓΡΑΜΜΟΥΣΑ

12.00-13.00 Αχαϊας ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ-ΟΒΡΥΑ-ΘΕΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΔΕΜΕΝΙΚΑ-ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ, ΠΕΤΡΩΤΟ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΒΡΥΣΗ-ΔΕΜΕΝΙΚΑ-ΣΑΡΑΒΑΛΙ-ΚΡΗΝΗ

13.00-14.00 ΜΙΤΟΠΟΛΗ-ΜΑΖΑΡΑΚΙ-ΤΡΙΤΑΙΑ-ΣΚΙΑΔΑ-ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ-ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ-ΚΑΛΕΝΤΖΙ-ΚΑΛΦΑ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ, ΑΛΙΣΣΟΣ-Κ. ΑΧΑΙΑ-ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ

14.00-15.00 ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ-ΜΑΝΩΛΑΔΑ-ΒΑΡΔΑ

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ θα γίνουν διακοπές και παρακαλεί τους πολίτες να μην καταναλώνουν πολύ ρεύμα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ανάλογα με τη διαμόρφωση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφ' όσον δοθεί η σχετική εντολή από το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), η ΔΕΗ θα ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πρόγραμμα εκ Περιτροπής Περικοπών. Το Πρόγραμμα Περικοπών θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται από ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση των Πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και τους καλεί να καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12:00 έως 15:00 και από 20:00 έως 22:30 .

Ήδη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 9 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος περίπου 2.500 MW, αλλά και 7 θερμοηλεκτρικές Μονάδες συνολικής ισχύος 1.000 MW περίπου ήταν εκτός λειτουργίας, με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ μετά και το αδιέξοδο στη συνάντηση της ΠΑΣΚΕ- ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η ΓΕΝΟΠ διεκδικεί την απόσυρση της διάταξης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται πως και το Σάββατο αντίστοιχη συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε λήξει χωρίς αποτέλεσμα.

Τις συναντήσεις με τους νέους υπουργούς είχε ζητήσει η ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος επανέλαβε πως οι κινητοποιήσεις δεν έχουν στόχο να υπάρξει μπλακ-άουτ, ωστόσο θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση λόγω της κινητοποίησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ