Σε εξέλιξη η κρίσιμη έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη η κρίσιμη έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο

Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου στις 20.30 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε το εκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης στο οποίο θα συζητηθούν οι εναλλακτικές προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης για την φορολόγηση των καταθέσεων στις τράπεζες της χώρας.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν το σχέδιο βοήθειας της κυπριακής οικονομίας, μετά και τις νέες πληροφορίες για αλλαγή των συντελεστών φορολόγησης των καταθέσεων.

Από την άλλη, η κυπριακή Βουλή ανέβαλε κατά μια ημέρα την προγραμματισμένη ψηφοφορία προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο να εξετάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση της κυπριακής πλευράς εισηγείται επιβολή φόρου 3% για τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, 10% για τις καταθέσεις από 100.000 έως 500.000 και 15% για τις καταθέσεις που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup οικονομική κρίση Κύπρος λύση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ