Αγωνία στο Μαξίμου για τη συμφωνία, παρά τα σκληρά παζάρια με την Τρόικα - iefimerida.gr

Αγωνία στο Μαξίμου για τη συμφωνία, παρά τα σκληρά παζάρια με την Τρόικα

Αγωνία για τη συμφωνία του Σαμαρά με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα προκειμένου να κλείσουν τα τέσσερα ανοικτά ζητήματα που τίθενται ως προαπαιτούμενα προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Αυτό στο οποίο προσβλέπουν τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Οικονομικών είναι μια καταρχάς συμφωνία που θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό να μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης χωρίς ιδιαίτερο άγχος και στη συνέχεια να συνεχιστεί η συζήτηση για τα τεχνικά ζητήματα των υπηρεσιακών παραγόντων με το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα.

Στο μεταξύ, συνεχείς επαφές έχουν τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της Τρόικα, προκειμένου να καθοριστούν τα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα για να εκταμιευθεί η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Το ανώτερο κλιμάκιο της Τρόικα ζητά «βαθιές» τομές από τα υπουργεία, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση προσπαθεί να «κερδίσει» όσο περισσότερο χρόνο μπορεί και να «μεταφερθούν» κάποιες μεταρρυθμίσεις, όπως οι απολύσεις από το Δημόσιο, το 2014.

Για το λόγο αυτό, το μεσημέρι της Τρίτης υπήρξε νέα τετράωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου και των επικεφαλής των δανειστών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τρία μεγάλα «αγκάθια» που δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις: οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, το ειδικό τέλος στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η μείωση του δημόσιου τομέα. Αντίθετα, φαίνεται πως τα στελέχη της Τρόικα «κάνουν πίσω» στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ