Κουβέλης: Καμία απόλυση στο Δημόσιο – Κανένας άνεργος χωρίς ασφάλιση - iefimerida.gr

Κουβέλης: Καμία απόλυση στο Δημόσιο – Κανένας άνεργος χωρίς ασφάλιση

Κουβέλης: Καμία απόλυση στο Δημόσιο – Κανένας άνεργος χωρίς ασφάλιση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, όπως επίσης αξιοποιώντας μέρος του ΕΣΠΑ μαζί με άλλα προγράμματα θα προχωρήσει η επανακατάρτιση ανέργων και η εκπαίδευση νέων ανδρών και γυναικών» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξερχόμενος από τη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.

«Βεβαίως, το συνολικό πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται κυρίως με αυτόν τον τρόπο, αλλά με την ανάπτυξη και είναι στις άμεσες στοχεύσεις να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης της αγοράς, για το οποίο σημείωσε πως θα υπάρξει πρόταση-διεκδίκηση προς τις τράπεζες να χρηματοδοτηθεί η αγορά για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Παράλληλα, στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών τέθηκε το ζήτημα των αγροτών, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να σημειώνει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, καθώς και της συνταξιοδότησης των αγροτών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς να περιλαμβάνονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Στουρνάρας: Να μεγιστοποιήσουμε πόρους που πάνε στην ανεργία

«Κάναμε λεπτομερή κουβέντα για την οικονομία, στο πλαίσιο αυτό μιλήσαμε και για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην ανεργία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συμμετείχε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε πόρους που πάνε για την ανεργία και ιδιαίτερα την ανεργία των νέων, το συντομότερο δυνατό» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ