Ξεκινάει το Νταβός - Η ελίτ του πλανήτη πλήρωσε 20.000 δολάρια συμμετοχή - iefimerida.gr

Ξεκινάει το Νταβός - Η ελίτ του πλανήτη πλήρωσε 20.000 δολάρια συμμετοχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν πληρώσει από 20.000 δολάρια ως και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κόστος συμμετοχής. Εχουν πακετάρει τα γούνινα καπέλα και μεταξωτά εσώρουχα. Και έχουν μαζί τους στοίβες από τις επαγγελματικές κάρτες για να τις μοιράσουν στους υψηλούς παρισταμένους. Ετσι περιγράφουν οι New York Times το κλίμα που επικρατεί στο χιονισμένο Νταβός της Ελβετίας το οποίο υποδέχεται αυτές τις ημέρες την οικονομική και πολιτική ελίτ του πλανήτη.

Στο Νταβός θα βρεθούν περισσότεροι από 50 ηγέτες χωρών, 1.500 κορυφαία στελέχη πολυεθνικών, κεντρικοί τραπεζίτες και προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας. Ξεχωρίζουν η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Μάριο Ντάγκι, ο Μάριο Μόντι, η Κριστίν Λαγκάρντ οι οποίοι θα είναι ομιλητές στο διάσημο οικονομικό Φόρουμ.

Η αντιπροσώπευση των ΗΠΑ στο Νταβός αναμένεται να είναι περιορισμένη και θα παρευρεθούν ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις. Παρόντες θα είναι πολλοί κορυφαίοι οικονομολόγοι και κάτοχοι hedge funds όπως ο Τζορτζ Σόρος.

Η κυριότερη εκπρόσωπος απο τον κόσμο των καλλιτεχνών θα είναι η Σαρλίζ Θίρον, η οποία θα βρεθεί στο ελβετικό θέρετρο για να προωθήσει τον αγώνα της κατά του AIDS στην Αφρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ