Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα κατατεθεί τροπολογία, η οποία θα ενταχθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο και θα ρυθμίζει το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, προσπαθώντας για τρίτη φορά να περάσει το θέμα στη Βούλη.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου από την 1η Ιανουαρίου του 2013 η πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και τα επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με αυτά των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Επισημασμένε πως αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή τους βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε, να υπερβαίνει τις πενήντα δύο ώρες μηνιαίως.
Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ρύθμιση που είχε κατατεθεί την πρώτη φορά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ωστόσο η κυβέρνηση την απέσυρε άρον άρον μετά τις αντιδράσεις των υπαλλήλων της Βουλής
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης
Σχετικά με το θέμα της μισθολογικής εναρμόνισης των υπαλλήλων της Βουλής, η Κυβέρνηση, αμέσως μετά τις γιορτές θα εντάξει στο φορολογικό νομοσχέδιο τροπολογία με το ακόλουθο περιεχόμενο:
Μισθολογικό καθεστώς υπαλλήλων Βουλής
Από 01.01.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή τους βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε, να υπερβαίνει τις πενήντα δύο (52) ώρες μηνιαίως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226).