Στουρνάρας: Θα γυρίσουν στην Ελλάδα τα 80 δισ. των καταθέσεων που βγήκαν στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Θα γυρίσουν στην Ελλάδα τα 80 δισ. των καταθέσεων που βγήκαν στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευκαιρία για να εξέλθει η Ελλάδα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και γέφυρα για ένα καλύτερο μέλλον χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να σχολιάσει το αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup της Δευτέρας και να εξηγήσει τις επόμενες κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει, ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε την απόφαση και τα θετικά της σημεία, τονίζοντας, ωστόσο, παράλληλα, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς, καθώς τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα η δόση του δανείου θα εκταμιευθεί ως τις 13 Δεκεμβρίου ενώ χαρακτήρισε τη απόφαση του Eurogroup σημαντική, καθώς μας δίνουν ευκαιρεία να βγούμε από τον κύκλο της ύφεσης, μειώνεται το χρέος και απελευθερώνονται πόροι.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς λέγοντας πως «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε, επίσης, πως από εδώ και στο εξής θα πρέπει να σκεφτούμε το πως θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που προκύπτει από την απόφαση του Eurogroup ενώ, παράλληλα, ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται στο ζενίθ της αξιοπιστίας της – εξηγώντας πως όταν ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις αντιμετώπιζε εχθρούς ενώ τώρα μόνο συμμάχους.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως το κλίμα που δημιουργείται είναι ευνοϊκό και ότι θα επιστρέψουν στη χώρα τα 80 δισ. που οι καταθέτες έβγαλαν στο εξωτερικό το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ