Σαμαράς: Oι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους - Ολιγωρίες δεν συγχωρούνται - iefimerida.gr

Σαμαράς: Oι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους - Ολιγωρίες δεν συγχωρούνται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε και είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας οφείλουν να κάνουν αυτό που έχουν αναλάβει» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του για την έκβαση του Eurogroup, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές μας.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει στη δήλωσή του ότι «η όποια λύση βρεθεί δεν αφορά πλέον μόνο την Ελλάδα» αλλά όλη την Ευρώπη και σημειώνει ότι οι όποιες τεχνικές δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, ο κ. Σαμαράς υπενθυμίζει πως η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και σημειώνει πως από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση στην ελληνικό θέμα», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και τονίζει πως «η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης».

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο τον κοινοτικό προυπολογισμό για τα έτη 2014-2020. Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ.Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνκή θέση για λήψη απόφασης.

Αύριο, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup Αντώνης Σαμαράς μήνυμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ