Σαμαράς: Τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα και με το παραπάνω - iefimerida.gr

Σαμαράς: Τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα και με το παραπάνω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα. Τα 31 δισ. θα έρθουν στο ακέραιο και με το παραπάνω», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του επί του Προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στέλνοντας μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες αυτές θα είναι οι τελευταίες, και ότι οι αδικίες θα αρχίσουν να επανορθώνονται μόλις βγούμε από τα ελλείμματα.

«Δεν είστε το αύριο, ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών που καταρρέουν» απάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα λεγόμενα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Δεν φέρατε άνεμο αλλαγής, αλλά παλαιοκομματισμό. Θα πρέπει να βγείτε από το κουτάκι με τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς. «Χαϊδεύετε αυτιά. Δεν θέλετε να κυβερνήσετε άλλωστε το ξέρετε ότι δεν μπορείτε» απάντησε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κ. Σαμαράς.

Σε μία ακόμα αποστροφή του προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Και αφού το ’φερε ο λόγος για επαναστάσεις, μεγάλες επαναστάσεις στην Ελλάδα ήταν το μεταρρυθμιστικό εθνικό έργο ενός Χαρίλαου Τρικούπη, ενός Ελευθερίου Βενιζέλου κι ενός Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν είχαν «συνιστώσες» αυτοί, κ. Τσίπρα. Είχαν όραμα. Δεν χάιδευαν τα αυτιά του πλήθους. Εξυπηρετούσαν το εθνικό συμφέρον. Δεν διαφύλατταν προνόμια. Καταργούσαν προνόμια. Δεν έκλειναν τους δρόμους της πόλης. Άνοιγαν δρόμους για την Ελλάδα.

Και για να έλθουμε στο τώρα, έχουμε την πιο προικισμένη νέα γενιά. Δεν πρόκειται όσο και το θέλατε, να τη χαρίσουμε στην ξενιτιά! Γι’ αυτό χρειάζονται όχι κηρύγματα μισαλλοδοξίας και εμπρηστικά συνθήματα, αλλά Ανάπτυξη, Επενδύσεις, θέσεις εργασίας, αποκρατικοποιήσεις.

Σήμερα ως τις 5 το απόγευμα τερμάτιζαν στο Μαραθώνιο της Αθήνας όσοι δεν τα παρατάνε στα δύσκολα. Αυτοί που έχουν δύναμη ψυχής. Αυτοί που πιστεύουν στο όνειρο να κόψουν το νήμα. Έτσι είναι και η Ελλάδα μας σήμερα. Μια μεγάλη δύσκολη προσπάθεια που μας ενώνει. Δεν μας διχάζει, όπως θέλουν μερικοί», συνέχισε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Σαμαράς.

«Εμείς στηρίζουμε την αστική λαϊκή δημοκρατική Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εκπροσωπεί όχι τα προνόμια αλλά τρεις κοινωνικές κατηγορίες. Τους αγέννητους που τους φόρτωσαν βάρη πριν γεννηθούν και σήμερα είναι τριανταπέντε χρονών και πληρώνουν βαρύ τίμημα, τους ανέργους για τους οποίους κανείς δεν νοιαζόταν και δεν θα βρούνε δουλειά αν δεν έρθουν επενδύσεις και τα παιδιά μας που δεν πρόκειται να τα χαρίσουμε στην ξενιτιά», συμπλήρωσε.

«Αυτές τις τρεις κατηγορίες που έμεναν ανεκπροσώπητες για χρόνια, έχω συνέχεια στο μυαλό μου. Αυτές τις τρεις κατηγορίες εκπροσωπούμε τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση. Η χώρα θα βγει από τον εφιάλτη. Από αυτή την κρίση θα βγούμε ενωμένοι ή δεν θα βγούμε καθόλου για να κλείσουμε το στόμα μια για πάντα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίσαμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, περιέχονταν περικοπές και μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές. Οι άδικες περικοπές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν μισθούς, συντάξεις και ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, όπως εξήγησα και προχθές, θα αποκατασταθούν μόλις βγούμε από τα ελλείμματα. Αλλά οι μεταρρυθμίσεις που περάσαμε είναι μόνιμες. Και θα δώσουν πραγματικά μεταρρυθμιστική δυναμική στην ελληνική οικονομία» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Με τον Προϋπολογισμό του επομένου έτους, του 2013, που ψηφίζουμε απόψε, κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για να πιάσουμε τους στόχους μας και να αντιστρέψουμε την ελεύθερη πτώση στην οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια, η Ελληνική οικονομία την τελευταία τριετία».

«Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» είπε ο πρωθυπουργός, που υπενθύμισε πως μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα βοηθηθεί η ανάπτυξη στη χώρα και συμπλήρωσε: «Ολοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, να ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη. Λύσεις αναζητούμε και λύσεις δίνουμε. Σφάλματα εντοπίζαμε και τώρα τα διορθώνουμε. Μεταρρυθμίσεις προωθούσαμε και μεταρρυθμίσεις υλοποιούμε».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ