Τσίπρας σε Σαμαρά: Δεν ήταν ομιλία, ήταν επικήδειος - iefimerida.gr

Τσίπρας σε Σαμαρά: Δεν ήταν ομιλία, ήταν επικήδειος

Τσίπρας σε Σαμαρά: Δεν ήταν ομιλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή προσωπική επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και με ύφος ειρωνικό τον «καλωσόρισε» στη Βουλή έπειτα από απουσία τεσσάρων μηνών.

Σε έντονο τόνο, ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις υποσχέθηκε να επαναδιαπραγματευτεί και δεν θα προωθήσει νέα μέτρα περικοπών και σήμερα επιστρέφει στο βήμα της Βουλής για να υπερασπιστεί τα νέα μέτραμκαι τις νέες περικοπές.

«Να μην κάνουμε να σας ξαναδούμε όταν θα φέρετε τα νέα μέτρα γιατί μέχρι το Φλεβάρη θα αναγκαστείτε να φέρετε νέα μέτρα» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και του «ευχήθηκε» να τον ξαναδει την ημέρα των πργραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιστρέφοντας τις καταγγελίες περί παλαιοκομματισμού, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τους ψιθύρους που είχαν ακουστεί όταν ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στο υπουργείο πολιτισμού, όπου υπήρξαν καταγγελίες για διορισμούς εργαζομένων από την Μεσσηνία, εκλογική επριφέρεια του πρωθυπουργού.

Στράφηκε και κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι η πρώτη που πράξη ως υπουργός Οικονομικών ήταν να πουλήσει μια υγιή τράπεζα, την Αγροτική, στους «φίλους του τους τραπεζίτες»

«Μιλάτε για προνόμια και μας κατηγορείτε ότι προστατεύουμε προνομιούχους όταν ο κ. Στουρνάρας έδωσε την Αγροτική σε μια πτωχευμένη τράπεζα, για να προστατεύσει τους τραπεζίτες, όταν κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια σας» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα

«Συνεχάρη», ακόμη, τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να κάνει ανασχηματισμό και να τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη θέση του αντιπροέδρου.

Συνεχίζετε τον ίδιο καταστροφικό εκβιασμό προσέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε πως όσο υπάρχει αυτή η συζήτηση για την επιστροφή ή όχι στη δραχμή δεν πρόκειται να έρθει κανείς επενδυτής και αναρωτήθηκε «ποιός είναι αυτός που αναπαράγει αυτήν τη συζήτηση;».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέμματα και τους χαρακτήρισε συκοφάντες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Παίζετε τα ρέστα σας για να μείνετε στην εξουσία».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην εκκένωση των μικρών νησιών, λέγοντας πως δεν είναι τόσο πρόβλημα το γεγονός ότι η Τρόικα το ζήτησε όσο το ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να «το κουκουλώσει».

Ο κ. Τσίπρας χαρκακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης μερκελιστές και αναρωτήθηκε που είναι οι κόκκινες γραμμές τους. «Μπορείτε να φθάσετε μακριά» συμπλήρωσε αρκεί να μείνετε γαντζωμένοι στην εξουσία, λέγοντας πως αυτή είναι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης: Να μείνετε στην εξουσία και να προστατεύσετε τους φίλους σας».

Αναφερόμενος στην ουσία των μέτρων και του μεσοπροθέσμου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το ίδιο το πρόγραμμα προεξοφλεί την αποτυχία του.

«Ακούσαμε ξανά και ξανά πως θα είναι τα τελευταία μέτρα», συμπλήρωσε και τόνισε πως το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο φανερώνει πως θα έρθουν και άλλα μέτρα, καθώς αυτά που έχουν αποφασισθεί θα εφαρμοσθούν σε συνθήκες ύφεσης πολύ μεγαλύτερης από αυτή που υπολόγιζαν.

«Το χρέος δεν είναι απλά μη βιώσιμο αλλά εκτός ελέγχου», συνέχισε και αναρωτήθηκε πως «είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να μιλά για ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και μόνο εσείς και η κυρία Μέρκελ να λέτε ότι βγαίνει».

«Μιλάτε για επιμήκυνση» συμπλήρωσε λέγοντας πως «παρουσίαζετε ένα μεσοπρόθεσμο που έχει κατανείμει το 70% των μέτρων τον πρώτο χρόνο. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα επιμηκύνετε».

Αναφερόμενος στα όσα είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός και συγκεκριμένα στο σημείο που είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία όταν ζητά ξανά τώρα εκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας πως εμείς «θα σας θυμίσουμε το πρόγραμμα με το οποίο κερδίσατε τις εκλογές» και συμπλήρωσε «Ετσι κερδίσατε, με εκβιασμούς αποσπάσατε την ψήφο του λαού».

«Εμεις ζητάμε εκλογές επειδή αισθανόμαστε πως αν συνεχίσετε να κυβερνάτε, αυτός ο τόπος κινδυνεύει»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ