Ντράγκι: Η τύχη της Ελλάδας στα χέρια της - iefimerida.gr

Ντράγκι: Η τύχη της Ελλάδας στα χέρια της

Ντράγκι: Η τύχη της Ελλάδας στα χέρια της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ψηφίσει τα νέα μέτρα κάλεσε την κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τους τελευταίους μήνες.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική, αν όχι εξαιρετική πρόοδο. Η μοίρα της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της» ήταν τα λόγια του Μάριο Ντράγκι στα πλαίσια τραπεζικού συνεδρίου στη Φραγκφούρτη.

Εκείνο που προκάλεσε, όμως, αίσθηση ήταν η τοποθέτησή του για την πορεία της γερμανικής οικονομίας εντός της οικονομικής κρίσης, χτυπώντας, ουσιαστικά, καμπανάκι».

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι η κρίση χρέους επηρεάζει και τη Γερμανία και οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ αναμένεται να βοηθήσουν και τη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ, καθώς η ανάπτυξη στη χώρα δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 0,8 του ΑΕΠ.

Υπερθεμάτισε, τέλος, υπέρ της επαναγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, παρά τις γερμανικές αντιδράσεις υποστηρίζοντας ότι θα ωφελήσει και τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ