Οι ατμοσφαιρικές οροσειρές της έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα συνώνυμες με τον περίφημο μύθο του βρικόλακα, του βάναυσου ηγεμόνα που έπινε το αίμα των θυμάτων του και έσπερνε τον τρόμο στους εχθρούς του. Α, επιπλέον μπορούσε να μεταμορφώνεται κατά βούληση σε νυχτερίδα! Στο εξής, όμως, τα βουνά της Τρανσιλβανίας θα είναι πλέον γνωστά και για έναν άλλο λόγο...
Και αυτό διότι οι Ρουμάνοι διατείνονται πως ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας – ναι, ο σύζυγος της Καμίλα, που λατρεύει την κηπουρική και την κλασική αρχιτεκτονική – είναι απόγονος του Βλάντ Τέπες του Παλουκωτή, του περιλάλητου Κόμη Ντρακούλα, οι πράξεις του οποίου ενέπνευσαν το μύθο του Δράκουλα. Πως, εν ολίγοις, κοινές γραμμές αίματος συνδέουν τη Βρετανική βασιλική οικογένεια με τον τουρκοφάγο Ρουμάνο ηγεμόνα.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Εθνική Υπηρεσία Τουρισμού της Ρουμανίας, στην προσπάθειά της να προσελκύσει Βρετανούς τουρίστες στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε διεθνή έκθεση τουρισμού, που άνοιξε τη Δευτέρα στο Λονδίνο, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα events στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.
Ο ίδιος ο Πρίγκιπας Κάρολος εμφανίζεται σε διαφημιστικό βίντεο στο οποίο υποστηρίζει ότι έχει μακρινή συγγένεια με τον γνωστό Ρουμάνο άρχοντα του 15ου αιώνα, στην ιστορία του οποίου βάσισε ο Μπράμ Στόκερ το μυθιστόρημά του.
«Η Τρανσιλβανία κυλάει στο αίμα μου», λέει αστειευόμενος σε συνέντευξη που μεταδόθηκε πέρυσι σε δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι. «Η γενεαλογία μου καταδεικνύει ότι κατάγομαι από τον Βλαντ τον Παλουκωτή».
Η αρμόδια υπηρεσία τουρισμού της Ρουμανίας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο βίντεο για να προωθήσει το προφίλ της χώρας στο βρετανικό τουριστικό κοινό.
Υπάρχει, όμως, και μία άλλη όψη αυτής της συγγένειας, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει υποστηριχθεί από ειδικούς ερευνητές και βιοχημικούς ότι η πορφυρία – αυτή η σπάνια γενετική ασθένεια του αίματος που συνδέεται με την έλλειψη σιδήρου, επιφέροντας μία ευρεία γκάμα συμπτωμάτων, όπως η ευαισθησία στο φως, οι νευρικές κρίσεις, οι φυσικές παραμορφώσεις και η απέχθεια προς το σκόρδο – είναι μία ασθένεια που μπορεί να δικαιολογήσει το βαμπιρισμό, ενώ είναι γνωστό πως από αυτή πάσχει εδώ και αιώνες η βασιλική οικογένεια.
Εξ ου και η καταγεγραμμένη πληροφορία ότι ο Βλαντ Τέπες, ο οποίος «καθάρισε» περί τους 10.000 Τούρκους πολεμιστές, συνήθιζε να βουτάει το ψωμί του σε ανθρώπινο αίμα.
Ακολουθεί η γενεαλογική γραμμή που συνδέει τη Βασιλική Οικογένεια με τον Βλαντ Τέπες της Τρανσιλβανίας, βίντεο όπου ο Πρίγκιπας Κάρολος επιβεβαιώνει την καταγωγή του και, τέλος εικόνες του Πρίγκιπα και της αγροικίας του στο Βίσκρι της Ρουμανίας:
Vlad ο Παλουκωτής. Χρονολογία θανάτου: 1507.
- Αδελφός του:
Vlad IV. (1431 - 1495)
- Πατέρας του:
Radu IV Πρίγκηπας της Βαλάχια (1495 – 1508)
- Πατέρας του:
Mircea του Ποιμένος. Πρίγκηπας της Βαλάχια. (1479 - 1560).
- Πατέρας της:
Πριγκίπισσας Stanca Basarab της Βαλάχια. (1518 - 1601).
- Μητέρα της:
Zamphira Logofat de Szazsebes. (απεβίωσε το 1602).
- Μητέρα του:
Adam Racz de Galgo.
- Πατέρας του:
Peter Racz de Galgo. (1583-1672).
- Πατέρας της:
Christina Racz de Galgo.
- Μητέρα της:
Catherine (Katalin) Kuun de Osdola.
- Mητέρα της:
Ágnes Kendeffy de Malmoviz.
- Mητέρα του:
Βαρόνου Gregor, Inczédy de Nagy-Várad (απεβίωσε το 1816).
- Πατέρας της:
Βαρόνης Ágnes Inczédy de Nagy-Várad (1788-1856).
- Μητέρα της:
Κόμισσας Claudine Rhédey von Kis-Rhéde (1812-1841).
- Μητέρας του:
Francis, Δούκα του Teck. (1837–1900).
- Πατέρας της:
Πριγκίπισσας Μαίρης του Teck, αργότερα Βασίλισσας δια γάμου με τον Βασιλιά George V (1867-1953).
- Μητέρα του:
Γεωργίου VI (1895 –1952).
- Πατέρας της:
Βασίλισσας Eλισάβετ II (1926).
- Μητέρα του:
Πρίγκιπα Καρόλου (1948)
Πηγή: The Telegraph