Μικρή υποχώρηση Στουρνάρα: Η Βουλή μπορεί να κυρώνει αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ - iefimerida.gr

Μικρή υποχώρηση Στουρνάρα: Η Βουλή μπορεί να κυρώνει αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ

Στουρνάρας: Πιθανή η κύρωση αποκρατικοποιήσων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας από τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυνατότητα της Βουλής να παρεμβαίνει και να διατυπώνει προτάσεις και παρατηρήσεις για κάθε ιδιωτικοποίηση εξήγησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να τις λαμβάνει υπόψη του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Στουρνάρας «σε όλη τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να ζητήσει, όποτε και αν παραστεί ανάγκη να κυρωθούν συμβάσεις αποκρατικοποίησης ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας και παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα το αίτημα πολλών βουλευτών για την όσο τη δυνατόν διαφανέστερη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων από την οποία και θα πρέπει να προκύψει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την ελληνική Οικονομία και κοινωνία. Υπογράμμισε επίσης, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη αξιολόγηση στα επόμενα βήματά της κυβέρνησης, κυρίως σε ό,τι αφορά δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμα δίκτυα και υποδομές για τη χώρα.

Τέλος,ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι σε κάθε ξεχωριστή διαδικασία αποκρατικοποίησης θα ελέγχονται όλα τα στάδια της κι όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν, δηλαδή οι υποψήφιοι επενδυτές από την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανόθευτου ανταγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ από τον μοναδικό του μέτοχο που είναι το ελληνικό Δημόσιο και ο υπουργός Οικονομικών για την προσήκουσα άσκηση των δικαιωμάτων του ελληνικού δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ