Νέα βελτίωση στο πακέτο των εργασιακών - Βρούτσης: Κάνουμε ότι μπορούμε - iefimerida.gr

Νέα βελτίωση στο πακέτο των εργασιακών - Βρούτσης: Κάνουμε ότι μπορούμε

Νέα βελτίωση στο πακέτο των εργασιακών - Βρούτσης: Κάνουμε ότι μπορούμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακές βελτιώσεις στα μέτρα για τα εργασιακά, μετά την χτεσινή διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς, φαίνεται πως αποδέχτηκε η Τρόικα. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το πακέτο με τις αλλαγές στα εργασιακά δεν έχει κλείσει ακόμα καθώς γίνεται προσπάθεια να «μαλακώσει» η στάση της Τρόικα στα θέματα που έχει ανακινήσει:

«Όπως γνωρίζετε, ήδη από χθες έχουν γίνει αρκετά βελτιωτικά βήματα σε σχέση με το αρχικό κείμενο της τρόικας στα εργασιακά ζητήματα που μας απασχολούν. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε ακόμα θετικότερα βήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για συμφωνία στο πακέτο των εργασιακών με μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων και πάγωμα τριετιών, προκαλώντας τη διαφωνία του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ που δήλωσε ότι θα τα καταψηφίσει όταν έρθουν στη Βουλή. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Τρόικα φαίνεται να βάζει «νερό στο κρασί της» σε δύο θέματα, στην προειδοποίηση απόλυσης και στο πλαφόν της αποζημίωσης. Από τρεις μήνες, η προειδοποίηση πάει στους τέσσερις ενώ το πλαφόν θα ανέλθει τελικά στα 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως με τις αλλαγές στα εργασιακά διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ, προκαλώντας τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας, με τον πρόεδρο της να δηλώνει χτες ρητά ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται ενώ ο βουλευτής του κόμματος, κ. Λυκούδης ανέφερε ότι τα εργασιακά μπορεί να έρθουν στη Βουλή σε ξεχωριστό άρθρο. Αυτό φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα, μετά τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα το μεσημέρι της Τετάρτης...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ