Λαγκάρντ: Έλληνες, κάνατε πολλά θετικά, μένουν να γίνουν αρκετά ακόμα - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Έλληνες, κάνατε πολλά θετικά, μένουν να γίνουν αρκετά ακόμα

Λαγκάρντ: Έλληνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στήριξης της χώρας μας στέλνει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά θετικά ενώ σημειώνει ότι είναι πολύ κοντά η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει αξιόπιστη.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η κυρία Λαγκάρντ σημειώνει πως η Τρόικα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα για τα νέα μέτρα περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος. Συμφωνία που όπως υποστηρίζει θα φέρει σύντομα πρωτογενές πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό.

Οι διαπραγματεύσεις της Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση «πλησιάζουν να καταλήξουν σε συμφωνία σε ότι αφορά τη μείωση των δαπανών και τα επιπλέον έσοδα», τόνισε η κυρία Λαγκάρντ. Επιπλέον, σε μια αξιοσημείωτη κίνηση στήριξης της Ελλάδας, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι «μένουν ακόμα αρκετά να γίνουν, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά πρέπει να πω ότι γίνονται και πολλά θετικά». Κατά την κυρία Λαγκάρντ, η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει η Ελλάδα «την φέρνει κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα και χώρα ανακτά μερική από την απωλεσθείσα ανταγωνιστικότητά της, όχι ακόμα σε επαρκή βαθμό, όμως καταγράφεται σημαντική βελτίωση».

Καλά λόγια επεφύλαξε η κυρία Λαγκάρντ και για την κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας πως είναι «αξιόπιστη και αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στην επαφορά της οικονομίας σε πορεία ανάπτυξης και σταθερότητας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λαγκάρντ υπογράμμισε και πάλι ότι είναι «αναγκαία» μια επιμήκυνση του προγράμματος σταθεροποίησης κατά δύο χρόνια ώστε να κατορθώσει η Ελλάδα να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της. Το ίδιο είχε πει και στις δηλώσεις της στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στο Τόκυο, ζητώντας και νέο κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ