Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο - Λαγκάρντ: Η επιμήκυνση είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να εξεταστεί - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο - Λαγκάρντ: Η επιμήκυνση είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να εξεταστεί

Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο - Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε πως στην Ελλάδα έχει επιτευχθεί πρόοδος.

Ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε θετικό το πνεύμα της συζήτησης για την ελληνική οικονομία στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup και τόνισε πως «υπάρχει σημαντική αποδοχή ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος. Υπήρξε συμφωνία ότι συγκλίνουμε με την Τρόικα, βέβαια δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε όλα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Θα προσπαθήσουμε, ώστε όλα να τελειώσουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου», τόνισε.

Διευκρίνισε, όμως, ότι για να τελειώσουμε προς το τέλος Οκτωβρίου, πρέπει το πόρισμα να έχει κατατεθεί πριν.

Ερωτώμενος για το κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να πάρει την επόμενη δόση μόνο με την ολοκλήρωση των μέτρων και χωρίς να υπάρχει συνολική λύση, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως «αυτά τα κουβεντιάζουμε, δεν έχουμε καταλήξει ακόμη, όλες αυτές οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι. Το βασικό είναι, όπως τόνισαν όλοι, ότι θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα».

Λαγκάρντ: Η διάθεση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις της είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να εξεταστεί

Από την πλευρά της η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως στους τομείς της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων.

«Πρέπει να γίνει προσπάθεια για επίτευξη σταθερότητας και εξυγίανσης και για μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό η Ελλάδα να φθάσει στον στόχο της μείωσης του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, λέγοντας ότι συνεχίζεται ο απολογισμός των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών και γι' αυτό είναι πολύ νωρίς να λεχθεί κατά πόσο ο στόχος θα επιτευχθεί.

Αναφέροντας πως η διαδικασία αναθεώρησης για την πρόοδο της Ελλάδας ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα, είπε ότι είναι πρόωρο να γίνει λόγος για χρονοδιαγράμματα κατάληξης των διαπραγματεύσεων. «Οι στόχοι είναι πολύ ψηλοί, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και ο χρόνος είναι ένας από αυτούς και πρέπει να ληφθεί υπόψη», ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Οσο για την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η επικεφαλής του ΔΝΤ, τόνισε πως «υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να προχωρήσουμε σε προσαρμογές, ο χρόνος μπορεί να θεωρηθεί ως μία επιλογή που μπορεί να εξεταστεί».

Νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Αυστρίας και της Ολλανδίας είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της, αλλά «όχι περισσότερα χρήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ