Ο Παπούλιας επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής - iefimerida.gr

Ο Παπούλιας επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής

Ο Παπούλιας επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Σύνοδο Κορυφής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Δημοκρατιίας, Κάρολος Παπούλιας και όχι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της χώρας μας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διευκρίνισε σήμερα ότι για τυπικούς λόγους, στο Συμβούλιο μπορούν να μετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Έτσι αποφασίστηκε ότι ο κ. Παπούλιας θα είναι αυτός που θα τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, στην οποία πάντως θα μετέχουν κανονικά ο κ. Αβραμόπουλος και οι υπουργοί που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη, εκδόθηκε ανακοίνωση και από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ