Τσίπρας: Τις ικανότητες σας τις γνωρίζουμε κ.Σαμαρά από την εποχή Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Τσίπρας: Τις ικανότητες σας τις γνωρίζουμε κ.Σαμαρά από την εποχή Μητσοτάκη

Τσίπρας: Τις ικανότητες σας τις γνωρίζουμε κ.Σαμαρά από την εποχή Μητσοτάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην προηγηθείσα επίθεση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί στις ικανότητες και την υπευθυνότητα του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες είναι γνωστές – όπως τόνισε- από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως πρωτοστατεί σε μάχες οπισθοφυλακής, ακθώς και ότι δείχνει την αναξιοπιστία και απαξίωση του παλιού πολιτικού κόσμου, εάν νομίζει ότι ο λαός ξέχασε την υπογραφή που έβαλε ο ίδιος στο Μνημόνιο 2 και τις επιστολές σε Λανγκάρντ και Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε δέχονται το αποτέλεσμα των εκλογών τις 6ης Μαΐου και δε συγχωρούν το λαό για την επιλογή που έκανε. Πρόσθεσε μάλιστα: «Ο λαός πολλαπλασίασε τη δύναμη μας γιατί στηρίζει τη θέση μας για αριστερή κυβέρνηση και από τις 17 Ιουνίου θα έχουμε διπλασιαστεί και δε θα χωράμε σε αυτά τα έδρανα».

Συνέχισε όμως την επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ προσπαθεί να συμμαχήσει με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, προκειμένου να συνεχίζει να τιμά τις υπογραφές του σε Μέρκελ και Λαγκάρντ. Είπε ότι η συστράτευση του κ. Σαμαρά με τα «μνημονιακά» αυτά πρόσωπα, αποτελεί ένα είδος «εγγύησης προς την κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ»

«Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν κοινό πρόγραμμα, το δεύτερο Μνημόνιο, μεταφρασμένο ... στα ελληνικά», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του, είπε ότι το κατεστημένο και η «τραπεζοκρατία» κινδυνολογούν ανεύθυνα, υιοθετώντας τη γραμμή «συκοφαντείστε το ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατείστε το λαό». Είπε δε στους βουλευτές του κόμματός του να είναι προετοιμασμένοι, διότι «μέχρι τις εκλογές η τρομοκρατία θα πολλαπλασιαστεί».

«Δεν μας απάντησαν γιατί δεν ήθελαν τα πέντε σημεία»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αρκέστηκαν σε αφορισμούς εναντίον των «πέντε σημείων» του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να εξηγούν γιατί αρνούνται τις προτάσεις του. Διερωτήθηκε ρητορικά ο κ. Τσίπρας, γιατί ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Διερωτήθηκε ακόμη – ρητορικά- μήπως κάποιοι δεν θέλουν να βγουν στην επιφάνεια δικές τους ευθύνες για το χρέος.

Σε ανάλογο πνεύμα, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε γιατί ο κ. Σαμαράς αρνείται τον κρατικό έλεγχο των τραπεζών, προς τις οποίες έχουν δοθεί 200 δισεκατομμύρια ευρώ. «Γιατί θέλουν να παραμείνουν κλειδωμένες οι μετοχές του δημοσίου;», ρώτησε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την κριτική που ασκείται στο κόμμα του για το πρόγραμμά του. Είπε χαρακτηριστικά:

«Απομονώνουν φράσεις, πιάνονται ακόμη και από την ...ορθογραφία για να αποδομήσουν και να διαστρβλώσουν. Χωρίς να το καταλαβαίνουν, όμως, μας κάνουν καλό. Μας κάνουν καλό,πρώτον, διότι μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να είμαστε διαρκώς προσεκτικοί, να εμβαθύνουμε, να επεξεργαζόμαστε ακόμη καλύτερα τις θέσεις μας. Μας κάνουν καλό, δεύτερον, διότι συμβάλλουν ώστε όλοι να μιλούν για το πρόγραμμά μας».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι είναι τραγελαφικό να ρωτούν το ΣΥΡΙΖΑ «αν θα κάνει προσλήψεις στο δημόσιο από τη 18η Ιουνίου», το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι οποίοι «δεσμεύτηκαν στην τρόικα ότι θα κάνουν 150.000 απολύσεις».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα προτείνει στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο να επισκεφθούν μαζί νοσοκομεία, για να δουν θαλάμους γεμάτους από ασθενείς και «με μία μόνο νοσηλεύτρια». Επεσήμανε ότι ότι τελεί υπό κατάρρευση κάθε δομή κοινωνικού κράτους- η Υγεία, η Παιδεία, κλπ. Πρόσθεσε ότι από τις αρχές Ιουνίου θα τερματιστεί και η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, εξ αιτίας του νόμου της Άννας Διαμαντοπούλου.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός θα ενισχύσει στις 17 Ιουνίου το ΣΥΡΙΖΑ, «ότι κι αν πει ο Μπαρόζο, όσες επιστολές κι αν στείλει ο κ. Παπαδήμος», ώστε να «ολοκληρωθεί ό,τι άρχισε στις 6 Μαϊου». Ξεκαθάρισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου και του κατεστημένου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ