Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΝΔ 21,7%, ΠΑΣΟΚ 14,6% - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΝΔ 21,7%, ΠΑΣΟΚ 14,6%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δημοσκόπηση που φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή των ψηφοφόρων δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα «Επενδυτής». Την έρευνα έκανε η εταιρεία Metron Analysis.

Στη νέα αυτή δημοσκόπηση τα ποσοστά των κομμάτων με την αναγωγή είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ- 25,5%,

ΝΔ -21,7%

ΠΑΣΟΚ- 14,6%

ΚΚΕ -5,3%

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με καθαρή αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη: Η Ν.Δ. υποχωρεί στο17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για τον τρόπο που ψήφισαν οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα... χωρίστηκε στα δύο. Δηλαδή τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική... αυτοδυναμία στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση Metron Analysis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ