Βενιζέλος: Θα πάρω την εντολή και θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Θα πάρω την εντολή και θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να βρεθεί άμεσα λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται η χώρα, ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως την Πέμπτη θα παραλάβει την διερευνητική εντολή και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την αξιοποιήσει, διότι όπως είπε η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές διότι έτσι θα πληγούν οι αδύναμες ομάδες του πληθυσμού όπως οι άνεργοι.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως η Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά. «Πιστεύω πως η πρότασή μας είναι εφικτή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη να ηγηθεί μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εάν αποδεχθεί την πρόταση θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει από ποια πρόσωπα θα αποτελείται το κυβερνητικό συμβούλιο το οποίο θα σχηματίσει, του οποίου θα ηγείται ο ίδιος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση αυτή θα αποτελείται από ένα ολιγομελές και ευέλικτο σχήμα περίπου 15 υπουργών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φεύγοντας από το κτήριο είπε σε στενούς του συνεργάτες πως «τα πράγματα είναι καλύτερα από εχθές» και πως υπάρχει μία «μικρή χαραμάδα» αισιοδοξίας στο να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην ξαναπάμε σε εκλογές.

Κατά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να ζήτησε δεσμεύσεις για το ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εξέλθει της Ευρωζώνης και να μην αρκούμαστε στις κομματικές ανακοινώσεις, ενώ δεν φαίνεται να συζήτησαν για ονόματα πρωθυπουργών.

Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις επιστολές προς τους εταίρους μας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πως κακώς ζητήθηκαν από την Ευρώπη και πως ήταν μία ένδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης. Ωστόσο τόνισε πως τα κόμματα πρέπει να σέβονται τους θεσμούς και δεν πρέπει να επικοινωνούν με τους εταίρους μας μέσω επιστολών.

Μάλιστα σε καλό κλίμα και με χαμόγελο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε από στενούς του συνεργάτες εάν υπέγραψε την «επιστολή μετάνοιας», είπε πως ναι την υπέγραψε και μάλιστα με το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ