«Όχι» από τον Τσίπρα σε κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία [βίντεο] - iefimerida.gr

«Όχι» από τον Τσίπρα σε κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά και προς την ευρωπαϊκή ηγεσία θέλησε να στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία.

«Ζητήσαμε προεκλογικά από τον λαό ψήφο διακυβέρνησης και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με τις δυνάμεις της Αριστεράς προκειμένου να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο λαός την Κυριακή απέρριψε τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας και έστειλε μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές ηγεσίες. «Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον Αντώνη Σαμαρά που έχει υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο» συνέχισε.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως το κόμμα του κατανοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά αναγνωρίζει τις δυνατότητες για μία διαφορετική πορεία μετά τις εκλογές. Επίσης σχολίασε για άλλη μία φορά τον εκλογικό νόμο ο οποίος όπως είπε δίνει για κάθε μία έδρα άλλη μία έδρα δώρο στην Νέα Δημοκρατία.

«Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, για να έχουμε εξελίξεις σύντομα, όπως επιθυμεί το εκλογικό σώμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε την ΝΔ να μην προσπαθήσει να δημιουργήσει κλίμα τεχνητού εκβιασμού. «Τώρα ήρθε η ώρα να λάβουν αυτοί το μήνυμα του λαού μας, ήταν σαφές, η λιτότητα απορρίφθηκε από τον λαό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ