Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει ανησυχία για την υγεία της Γιούλια Τιμόσενκο - iefimerida.gr

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει ανησυχία για την υγεία της Γιούλια Τιμόσενκο

η Ευρωπαικη Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για την υγεία της Γιούλια Τιμόσενκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ανησυχία της εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με την υγεία της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμόσενκο η οποία πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και λίγες μέρες.
Η 51 χρονη πρώην πρωθυπουργός που εκτίει 7ετή ποινή φυλάκισης από τον Αύγουστο του 2011 κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεσμοφύλακες την έσυραν από το κρεβάτι της και τη γρονθοκόπησαν στην κοιλιά - κατηγορίες τις οποίες οι αρχές της φυλακής, στο Χαρκίβ αρνήθηκαν.

«Πλησίασαν στο κρεβάτι μου, έριξαν πάνω μου ένα σεντόνι και άρχισαν να με τραβούν. Πονώντας και απελπισμένη, άρχισα να αμύνομαι όπως μπορούσα και δέχθηκα μια δυνατή γροθιά στην κοιλιά», ανέφερε η Τιμοσένκο σε δήλωση που διάβασε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον είναι πολύ ανήσυχη για την κατάσταση της Γιούλια Τιμόσενκο και έχει ζητήσει από τις ουκρανικές αρχές να επιτρέψουν στον πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης να την επισκεφθεί.

Ζητεί από τις αρχές της Ουκρανίας να εγγυηθούν τον σεβασμό του δικαιώματος της Γιούλια Τιμόσενκο να λάβει την προσήκουσα ιατρική φροντίδα και της απρόσκοπτης πρόσβασής της στους δικηγόρους της.
«Σε ένδειξη πολιτικής βούλησης για την αποσαφήνιση της κατάστασης, η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ ζητεί από τις ουκρανικές αρχές να επιτρέψουν στον πρεσβευτή της ΕΕ στην Ουκρανία, συνοδευόμενο από ανεξάρτητους ειδικευμένους γιατρούς, να επισκεφθούν τη Γιούλια Τιμόσενκο στη φυλακή»

Στην ανακοίνωσή της η Κάθριν Αστον υπενθυμίζει ότι η Ουκρανία έχει την υποχρέωση να εξετάσει «αμέσως και αντικειμενικά» όλες τις καταγγελίες για βασανισμούς ή άλλες μορφές βάναυσης, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ