Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ είπε τον Ερντογάν ότι εργάζεται για την έκδοση του Γκιουλέν - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ είπε τον Ερντογάν ότι εργάζεται για την έκδοση του Γκιουλέν

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου/ Φωτογραφία: AP- Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερώσει τον Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στην Αργεντινή ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν ότι εργάζονται για την έκδοση του (Φετουλάχ) Γκιουλέν και άλλων προσώπων», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στη διάσκεψη των G20, πριν από δύο εβδομάδες. Η Αγκυρα ζητά την έκδοση του μουσουλμάνου κληρικού, κατηγορώντας τον ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης του Γκιουλέν. «Πρόσφατα είδα μια αξιόπιστη έρευνα του FBI σχετικά με το πώς η οργάνωση του Γκιουλέν αποφεύγει τη φορολόγηση», ανέφερε ακόμη ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη Συρία, δηλώνοντας ότι η χώρα του πιθανόν να εξετάσει τη συνεργασία με τον Μπασάρ αλ Ασαντ, αν αυτός κερδίσει δημοκρατικές εκλογές. Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ