Πήγαμε στα τοπ vintage καταστήματα της Αθήνας και βρήκαμε επώνυμα ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ από 2 έως 3 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Πήγαμε στα τοπ vintage καταστήματα της Αθήνας και βρήκαμε επώνυμα ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ από 2 έως 3 ευρώ [εικόνες]

Κilo Shop στην Ερμού/Φωτογραφία: iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μερικοί τρελαίνονται να ψωνίζουν δώρα τα Χριστούγεννα είτε για τον εαυτό τους είτε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, άλλοι πάλι το βλέπουν απλά ως μία υποχρέωση.

Κι επειδή δεν υπάρχει γυναίκα που στις γιορτές να μην ξεχυθεί στα μαγαζιά για να ψωνίσει κάποιο σύνολο για τις γιορτές και παράλληλα να ψάξει δώρα για την οικογένεια και τους φίλους της, μία καλή λύση που λίγοι σκέφτονται είναι τα vintage shops.

Κι αυτό γιατί εκεί θα βρεις οικονομικά κλασικά κομμάτια, καθώς και vintage θησαυρούς που ψάχνεις απεγνωσμένα στην αγορά και δεν βρίσκεις.

Από vintage παντελόνια γνωστών οίκων, μέχρι ζεστά παλτό και αέρινα φορέματα σε διαφορετικά χρώματα και μήκη, το σίγουρο είναι πως κάνοντας μία βόλτα στα vintage shops που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας δεν θα φύγεις από κάποιο μαγαζί με άδεια χέρια.

Αλλωστε πέρα από ρούχα, πλέον πολλά μαγαζιά έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα την κουλτούρα των vintage, πουλώντας διάφορα αξεσουάρ, όπως φουλάρια, κασκόλ, τσάντες, πορτοφόλια, γάντια, ακόμη και κοσμήματα, τα οποία όχι μόνο έχουν καλές τιμές, αλλά και τα περισσότερα είναι κλασικά και διαχρονικά.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχεις ψωνίσει ακόμη εορταστικά δωράκια, πέρνα μία βόλτα από αυτά τα 4 vintage shops που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και πού ξέρεις.... ίσως βρεις τον δικό σου πολύτιμο «θησαυρό» κάπου χωμένο στα παραφορτωμένα ράφια των μικρών αυτών μαγαζιών του κέντρου.

  •  Like Yesterday’s
Μπαίνοντας σε αυτό το μικρό μαγαζάκι στου Ψυρρή θα σε υποδεχτεί ένα κύριος που στην αρχή θα σε κάνει να απορήσεις και να σκεφτείς «Τι κάνει αυτός εδώ;».

Μπαίνοντας σε αυτό το μικρό μαγαζάκι στου Ψυρρή θα σε υποδεχτεί ένα κύριος που στην αρχή θα σε κάνει να απορήσεις και να σκεφτείς «Τι κάνει αυτός εδώ;».

Κι όμως μετά από λίγα λεπτά θα διαπιστώσεις όχι μόνο ότι είναι πολύ ευγενικός και χαρούμενος άνθρωπος αλλά και πως ξέρει πάρα πολλά από μόδα και από στιλ.

O,τι ρούχο βάλεις στο μυαλό σου θα το βρεις εδώ!

Στην αρχή το μάτι σου, λοιπόν, θα χαθεί στις κρεμάστρες και στα ράφια, καθώς στο μαγαζί θα βρεις τα πάντα... μέχρι και vintage καρφίτσες.

Τσάντες, καπέλα και λοιπά αξεσουάρ, τέλειες ιδέες για δώρα στις γιορτές.

Αυτό που ξεχωρίσαμε πρώτο ήταν ένα υπέροχο διαχρονικό μαύρο κοκτέιλ φόρεμα με πουά (πάλι σε μαύρο χρώμα), καθώς και μία μαύρη γούνα με κουμπιά που παραμένει και σήμερα από τα all time classic κομμάτια.

Vintage αλλά τόσο σύγχρονο!
Διαχρονικό κομμάτι που φοριέται όλες τις ώρες.

Ωστόσο εκεί θα βρεις κι άλλα μικρά αξεσουάρ που θα σε βάλουν σε «πειρασμό».

Φουλάρια, το αξεσουάρ που μπορεί να αλλάξει κάθε λουκ.

Φουλάρια σε διάφορα χρώματα, παριζιάνικα vintage καπέλα που θα σου φέρουν στο μυαλό αμέσως γνωστές ρομαντικές ταινίες, καθώς και πιο ιδιαίτερα τσαντάκια για το βράδυ.

Εδώ θα βρεις έναν μικρό θησαυρό!
Οσο για τις τιμές; Ένα τζιν Levis μπορεί να το βρεις και 50 ευρώ, ενώ άλλα τζιν από γνωστά brand κοστίζουν μέχρι και 20 ευρώ.

Οι τιμές για τα αξεουάρ ξεκινούν ακόμη και από τα 3 ευρώ, ενώ για μία τσάντα μπορεί να πληρώσεις 6 ευρώ.

Θα το βρεις στην Πρωτογενούς 16 στου Ψυρρή

Πρωτογενούς 16, Ψυρρή

  • Γουαδελούπη

Θα αγαπήσεις το κατάστημα «Γουαδελούπη» αν είσαι γυναίκα για τις υπέροχες φούστες που θα βρεις και αν είσαι άνδρας για τα vintage σακάκια.

Χρώματα, φρουφρού και αρώματα. Στη Γουαδελούπη θα ντυθείς και θα είσαι έτοιμη για Instagram.

Το ατού του είναι τα καπιτονέ ρούχα, τα οποία τυχαίνει να είναι τρελή τάση φέτος με αποτέλεσμα όσοι το επισκέπτονται να τα «γυροφέρνουν», ψάχνοντας να βρουν το αγαπημένο τους.

Τα καπιτονέ ρούχα είναι μια από τις τάσεις της σεζόν και σίγουρα εδώ θα βρεις πολλά και φυσικά σε τέλειες τιμές.

Βέβαια μετά από λίγο οι περισσότερες γυναίκες κάνουν μία στάση από τα μεριά που είναι όλα τα πουκάμισα, τα πλεκτά και οι φούστες.

Γραβάτες μιας άλλης εποχής για λίγο πιο vintage τύπους...

Ενδιαφέρουσα prints, καρό κομμάτια που θα λατρέψεις καθώς είναι διαχρονικά και ζεστά, πλεκτά πουλόβερ που πάντα λείπουν από μία ντουλάπα.

Μια καρό φούστα με ένα πουλόβερ και έτοιμη για γραφείο αλλά και για έξοδο.

Ο κρυφός φωτισμός πάνω από τα ράφια θα σε κάνει να ρίξεις και μία ματιά στα καπέλα και τα κασκόλ, τα οποία έχουν ένα πιο λονδρέζικο αέρα. Από την άλλη αν είσαι άνδρας κάθισε λίγο παραπάνω και ρίξε μάτια στις γραβάτες. Γιορτές είναι, σίγουρα θα σου χρειαστεί μία.

Εμείς πάντως εντυπωσιαστήκαμε από το κατάστημα και γιατί βρήκαμε φούστες από 7-15 ευρώ και γιατί τα αγαπημένα μας καπιτονέ παντελόνια δεν ξεπερνούσαν τα 20 ευρώ, ακόμη κι αν μερικά ήταν από γνωστά brands.

Τι πιο διαχρονικό κομμάτι από μια δερμάτινη φούστα;

Στο ισόγειο πάλι, στο ίδιο κατάστημα θα βρεις ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία δεν είναι vintage, αλλά έχουν την υπογραφή Ελλήνων σχεδιαστών.

Πρωτογενούς 12

Treasure House

Αν το στιλ σου είναι casual και αγαπάς το τζιν, τότε το Treasure House είναι το μαγαζί σου. Κι αυτό γιατί εκεί θα βρεις δύο πράγματα... τζιν και παπούτσια.

Treasure House ο παράδεισος του τζιν.

Ο κουλ τύπος που θα βρεις το πρωί στο μαγαζί δεν θα σε αφήσει να φύγεις από το μαγαζί χωρίς να έχει βρει το ιδανικό τζιν για σένα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις ένα τζιν στο στιλ σου σε αυτό το μαγαζί.

Πρώτα σε «κόβει» με το μάτι, μετά σκέφτεται λίγο και μετά παίρνει την μικρή του σκάλα και ξεκινά να κατεβάζει τζιν από διάφορα μέρη του μαγαζιού.

Η αλήθεια είναι πως όντως αυτό το vintage shop έχει τόσα πολλά τζιν που μπορείς να μείνεις εκεί με τις ώρες. Ψηλόμεσα τζιν, χαμηλοκάβαλα, ψαράδικα, σκισμένα, με prints, τζιν- σωλήνες, τζιν καμπάνες... είναι μερικά από τα τζιν που θα βρεις εκεί.

Και φυσικά θα βρεις και άπειρες ιδέες για τους άνδρες. Χριστούγεννα έρχονται αξίζουν και αυτοί ένα δώρο.

Μεγάλη ποικιλία υπάρχει σαφώς και στα ανδρικά κομμάτια, καθώς το μαγαζί διαθέτει έναν ολόκληρο όροφο ως αποθήκη το οποίο έχει μόνο τζιν παντελόνια.

Πήγαμε στα τοπ vintage καταστήματα της Αθήνας και βρήκαμε επώνυμα ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ από 2 έως 3 ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr 17

Πάντως εκτός από παντελόνια θα βρεις και παπούτσια, κι αυτά casual, τα περισσότερα από τα οποία είναι τύπου αθλητικά. Βέβαια υπάρχουν και δερμάτινες μπότες για όσους έχουν έτσι μία πιο ροκ πλευρά.

Και φυσικά το τζιν πάει με το sneaker του και εδώ θα βρεις πολλά.

Οσο για τις τιμές. Μερικά τζιν ξεκινούν από 35 ευρώ και ανεβαίνουν, καθώς μερικά vintage τζιν γνωστής εταιρίας είναι και αυτά με την μεγαλύτερη ζήτηση.

Πρωτογενούς 6

  • Kilo Shop

Ισως το πιο γνωστό vintage shop που υπάρχει στο κέντρο καθώς και είναι πάνω στην Ερμού και είναι αρκετά μεγάλο.

Ισως το πιο γνωστό vintage  shop.

Στο Kilo Shop λοιπόν θα πρέπει να μείνεις αρκετή ώρα αν θέλεις να το εξερευνήσεις όλο.

Οπου απλά μπορείς να βρεις τα πάντα.

Εκεί άλλωστε βρήκαμε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε παλτό. Οι τιμές στα παλτό ξεκινούν από 50 ευρώ, μιας και πρόκειται για αρκετά βαριά και ζεστά κομμάτια που θα τα έχεις μία ζωή.

Και σίγουρα θα βρεις ένα πανωφόρι το οποίο θα το κρατήσεις μια ζωή.

Αυτό επίσης που μας τράβηξε την προσοχή ήταν τα αέρινα φορέματα που θα βρεις στο ισόγειο του μαγαζιού. Τα περισσότερα έχουν έντονα χρώματα και vintage λεπτομέρειες που θα αγαπήσεις αν σου αρέσουν τα κομμάτια των 90s.

Οπως αυτό το κλασικό γκρι παλτό.

Εκτός αυτών θα βρεις και ένα ολόκληρο ράφι με γούνες, ενώ ο πάνω όροφος είναι με ρούχα unisex, αλλά αν το επισκεφτείς θα συμφωνήσεις και εσύ πως τα περισσότερα είναι ανδρικά.

Ενα ροζ φορεματάκι για όλες τις ώρες.

Ερμού 120

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ vintage ρούχα vintage μαγαζιά κέντρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ