Σόφια: Ρεαλιστικές ελπίδες για το Μουντιάλ 2030 σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία - iefimerida.gr

Σόφια: Ρεαλιστικές ελπίδες για το Μουντιάλ 2030 σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία

Αισιόδοξος ο Βούλγαρος υπ. Αθλητισμού για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030/ Φωτογραφία: AP- STEFFEN SCHMIDT
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια υποψηφιότητα των βαλκανικών χωρών να φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2030 θα έχει ρεαλιστικές ελπίδες γιατί οι κυβερνήσεις σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία θα υποστηρίξουν την κοινή διεκδίκηση.

Αυτό εκτιμά ο υπουργός Αθλητισμού της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεβ. Η ανακοίνωση για την πρόθεση διεκδίκησης προκάλεσε έκπληξη σχολιάζει το Reuters, εξαιτίας των φτωχών αθλητικών υποδομών στα Βαλκάνια. Ομως, ο Κράλεβ επέμεινε ότι πρόκειται για εφικτό στόχο.

«Η υποψηφιότητά μας είναι απόλυτα ρεαλιστική. Ξέρουμε ότι πρέπει να πληρούμε μία σειρά κριτήρια της FIFA», δήλωσε ο Κράλεβ στο Reuters. «Να σας θυμίσω ότι και η Ρωσία άρχισε να χτίζει τις απαραίτητες υποδομές μόνο αφότου της ανατέθηκε το Μουντιάλ του 2018», συμπλήρωσε.

Πέρα από το Μουντιάλ, οι τέσσερις βαλκανικές χώρες θα διεκδικήσουν και το Euro 2028, ελπίζοντας ότι αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να βελτιώσουν ή να χτίσουν στάδια. Ο Κράλεβ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα εκσυγχρονίσει το Ολυμπιακό στάδιο και πως η Σερβία σχεδιάζει να χτίσει νέο, χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Ακόμη, σημείωσε, η Βουλγαρία σκέφτεται να επενδύσει 40,61 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση του σταδίου Βασίλ Λέφσκι και την κατασκευή νέου εθνικού σταδίου στη Σόφια και δύο ακόμη σε άλλες πόλεις.

«Η κοινή υποψηφιότητα είναι ένα σημαντικό πολιτικό σημάδι. Δείχνει ότι οι βαλκανικές χώρες θα συνεργαστούν όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού, αλλά θα υπερασπιστούν τα κοινά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους», υποστήριξε ο Κράλεβ. «Αυτό αναζητά η FIFA, την πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μετά τις υποδομές», σημείωσε.

Το Μουντιάλ του 2026 θα διοργανωθεί από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά και ο Κράλεβ τόνισε ότι αποτελεί ένα παράδειγμα για τις βαλκανικές χώρες. «Οι επενδύσεις για την κατασκευή δρόμων, αεροδρομίων και αθλητικών υποδομών οδηγούν σε τεράστια κέρδη για κάθε χώρα. Υπολογισμοί έδειξαν ότι τα προβλεπόμενα έσοδα για τη διοργάνωση του 2026 είναι 14 δισ. δολάρια, ενώ οι δαπάνες αναμένεται να είναι περίπου 3 δισ. δολάρια», εξήγησε.

Οι τέσσερις χώρες θα συζητήσουν την κοινή υποψηφιότητα στο Βελιγράδι, στις 21-22 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Κράλεβ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουντιάλ 2030 Κράσεν Κράλεβ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ