«Το ΑΒητάρι της διατροφής»: Ενα πρωτοποριακό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από την ΑΒ Βασιλόπουλος - iefimerida.gr

«Το ΑΒητάρι της διατροφής»: Ενα πρωτοποριακό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Το «ΑΒητάρι της διατροφής» στο Παιδικό Μουσείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα καινοτόμο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ενισχύει την σημασία της υγιεινής διατροφής, πραγματοποιεί η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως είναι κοντά στην ελληνική οικογένεια και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.


Πριν από λίγες ημέρες, η κόρη μου ηλικίας 6 ετών, με «μάλωσε» γιατί την ρώτησα αν θέλει να φάει λίγη σοκολάτα. «Μαμά» μου είπε, «δεν το ξέρεις ότι η σοκολάτα είναι στην τελευταία γραμμή της πυραμίδας της υγιεινής διατροφής;». Ομολογώ πως έμεινα έκπληκτη.

«Το ΑΒητάρι της διατροφής»: Ενα πρωτοποριακό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από την ΑΒ Βασιλόπουλος | iefimerida.gr 0

Θυμήθηκα πως στο σχολείο τους είχαν ολόκληρη ενότητα για την σημασία της ισορροπημένης διατροφής, την «καλή υγεία» καθώς και την υιοθέτηση ενός «υγιεινού τρόπου ζωής». Και φαίνεται πως τα λόγια της δασκάλας της, απέδωσαν καρπούς. Τα λόγια της άλλωστε ήταν αυτά που παρακίνησαν και εμένα. Έψαξα να βρω δράσεις και προγράμματα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε μαζί και να μάθουμε περισσότερα για την υγιεινή διατροφή, δεδομένου πως ακούμε συχνά για το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας (η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη σε παχύσαρκα παιδιά).

«Το ΑΒητάρι της διατροφής»: Ενα πρωτοποριακό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από την ΑΒ Βασιλόπουλος | iefimerida.gr 1

Αναζητώντας στο διαδίκτυο, βρήκα μία πρωτότυπη δράση στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Μέσα από το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής» καθώς και μέσω ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν τα πάντα για την υγιεινή διατροφή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με το «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο», σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Αποφασίσαμε να πάμε. Και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Γνώριζα πως η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει έμπρακτα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, διατηρώντας μια πολύ υπεύθυνη στάση όλα τα χρόνια δραστηριοποίησης της στην εγχώρια αγορά, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα ασχολούνταν με τόση έμφαση στην λεπτομέρεια με τέτοιου είδους κοινωνικά ζητήματα.

Η κυρία A. Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ΑΒ Βασιλόπουλος

Γονείς και παιδιά συμμετείχαμε σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την διατροφή, σχεδιασμένα από την άρτια καταρτισμένη ομάδα παιδαγωγών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, με ελεύθερη μάλιστα, είσοδο. Εκεί γνωρίσαμε και το διαδραστικό έκθεμα «Το Αβητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής» που αποτελεί μια μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ ενώ συμμετείχαμε σε παιχνίδια ρόλων βιωματικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Φύγαμε μετά από ώρες γεμάτοι νέα ερεθίσματα και προβληματισμούς και την κόρη μου γεμάτη καμάρι να μου λέει πως θα έχει πολλά να εξηγήσει στους συμμαθητές και την δασκάλα της.

«Το ΑΒητάρι της διατροφής»: Ενα πρωτοποριακό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από την ΑΒ Βασιλόπουλος | iefimerida.gr 3

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την υγιεινή διατροφή, το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής» είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00), ενώ ειδικά για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 20:00. Είναι μια μοναδική πρόταση από την ΑΒ Βασιλόπουλος και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας σε ζητήματα που αφορούν στην υιοθέτηση υγιεινών και ισορροπημένων προτύπων διατροφής στην καθημερινότητά τους.

«Το ΑΒητάρι της διατροφής»: Ενα πρωτοποριακό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από την ΑΒ Βασιλόπουλος | iefimerida.gr 4



Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το link.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στο πλευρό των συμπολιτών μας
Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει έμπρακτα τους συμπολίτες μας εδώ και πολλά χρόνια. Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΒ τόσο σε επίπεδο εταιρικής κουλτούρας όσο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων της.

Η εταιρεία, εκτός από την συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, «επισκέπτεται» τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρει συμβουλές και γνώσεις σχετικά με την υγιεινή διατροφή και στις τοπικές κοινωνίες, μέσω του σύγχρονου μουσειοπαιδαγωγικού εργαλείου της «Μουσειοσκευής».

«Το ΑΒητάρι της διατροφής»: Ενα πρωτοποριακό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από την ΑΒ Βασιλόπουλος | iefimerida.gr 5


Για μία ακόμα φορά η ΑΒ Βασιλόπουλος δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή διατροφή μέσα από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου στην καθημερινότητά τους, καθώς και τη δημιουργικότητα - καινοτομία που διαπνέει κάθε της ενέργεια.

Με υπεύθυνη στάση απέναντι στις μελλοντικές γενιές, ανταποδίδει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας που την έχει φέρει στην κορυφή του εγχώριου λιανεμπορίου, εδώ και σχεδόν 80 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ