Η μαγειρική είναι τέχνη: δίνει «τροφή» σε όλες μας τις αισθήσεις. Εχει μια μεταμορφωτική δύναμη: καθώς τα υλικά ενώνονται, αλλάζουν μορφή και γίνονται δημιουργία.
Η μαγειρική, όμως, δεν είναι μόνο τέχνη, είναι κυρίως χημεία. Αν δεν χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη τεχνική κατά την παρασκευή του εκάστοτε πιάτου, τότε το αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια δεν θα είναι το αναμενόμενο.
Tα υλικά θα πρέπει να είναι στη σωστή δοσολογία κι εμείς πιστοί στην εκτέλεση της συνταγής για να απολαύσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η οργάνωση στην κουζίνα είναι το άλφα και το ωμέγα. Η μαγειρική γίνεται παιχνίδι και ο πολύτιμος σε όλους μας χρόνος αξιοποιείται και δεν σπαταλάται σε άσκοπες κινήσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ήμασταν πιο οργανωμένοι.
Μια τεχνική στην οποία «ορκίζονται» οι Γάλλοι σεφ, μας βοηθά αποτελεσματικά στην καθαριότητα του σπιτιού.
Η έξυπνη μέθοδος καθαριότητας που μπορείς να δανειστείς από τους Γάλλους σεφ, στο bovary.gr