Μια και μοναδική συνταγή για καρμπονάρα δεν υπάρχει. Θα σας προτείνω μια light εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος. Πιο αυθεντική, πιο υγιεινή.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 4 φέτες μπέηκον, σε κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε καυτό αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο -Κρατήστε λίγο νερό στο τέλος
- Σε μπολάκι χτυπήστε απαλά τα αυγά και προσθέστε την παρμεζάνα
- Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το κομμένο μπέηκον και αφήστε να ροδίσει (χωρίς λάδι) για 6 λεπτά
- Βγάλτε το στην άκρη, ρίξτε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο, ροδίστε για 1 λεπτό
- Μέσα σε αυτό το ίδιο τηγάνι ρίξτε τα σουρωμένα μακαρόνια και το μείγμα αυγών-παρμεζάνας -Ανακατέψτε απαλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε λίγο νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, όσο χρειάζεται
- Προσθέστε κι άλλη παρμεζάνα, ρίξτε άφθονο μαϊντανό και σερβίρετε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο