Έκκληση προκειμένου να εναρμονιστούν με τις επίσημες θέσεις του κόμματος, απηύθυνε στον Γιάννη Ραγκούση, και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια συνατήσεων που είχε μαζί τους.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δύο ξεχωριστές συναντήσεις με τους δύο υπουργούς, εξαιτίας της θέσης που είχαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 και τους μήνες πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010 και των κομματικών, οργανωτικών και κυβερνητικών ευθυνών τους.
Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ενοχλημένα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ραγκούση, λόγω της αποχής του από την ψηφοφορία για την τροπολογία σχετικά με την χρηματοδότηση των κομμάτων. Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Ραγκούσης έχει θέσει και την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.
Όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα tovima.grμ, η Ιπποκράτους αποδοκιμάζει με σκληρή γλώσσα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την τροπολογία, μιλώντας για υποκριτική και συνειδητά λαϊκίστικη πράξη. «Είκοσι επτά ημέρες πριν από τις εκλογές, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία θεσμική επεξεργασία για την αυτονομία των κομμάτων από όσους είχαν την ευθύνη, η θα έπρεπε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι από διαφανείς πηγές ή από οικονομικά γκρίζες ζώνες», σχολιάζουν κύκλοι της Ιπποκράτους.
Οι δύο υπουργοί το τελευταίο διάστημα έχουν διατυπώσει απόψεις που αποκλίνουν από τις επίσημες του κόμματος, ενώ δεν περιλήφθηκαν στην εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συγκρότησε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου κρατά χαμηλούς τόνους σε ότι αφορά το εσωκομματικό πεδίο μολονότι οι συνεντεύξεις που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες ενόχλησαν αρκετούς συντρόφους του. Ο υπουργός Πολιτισμού επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα στο υπόλοιπο Αττικής και έχει καταθέσει τη σχετική αίτηση στην επιτροπή ψηφοδελτίων.
Ο κ. Ραγκούσης, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ακολουθεί τη δική του πορεία. Η σχέση του με τον κ. Βενιζέλο δεν ήταν ποτέ αρμονική. Έτσι όταν το ΠΑΣΟΚ απέκτησε νέο αρχηγό, ο αναπληρωτής υπουργός 'Εθνικής Αμυνας επιχείρησε να διαμορφώσει ένα εσωτερικό ρεύμα στο ΠΑΣΟΚ με διαδικτυακή προσέγγιση, ενώ οι τοποθετήσεις του σε μια σειρά θεμάτων προκαλούσαν τη δυσφορία της Ιπποκράτους.