«Καρφιά» Ερντογάν για τον πρίγκιπα της Σ. Αραβίας: Προστατεύουν κάποιους που είναι πίσω από τη δολοφονία Κασόγκι - iefimerida.gr

«Καρφιά» Ερντογάν για τον πρίγκιπα της Σ. Αραβίας: Προστατεύουν κάποιους που είναι πίσω από τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Ταγίπ Ερντογάν/ Φωτογραφία: AP- Presidential Press Service
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι παίζεται παιχνίδι, για να προστατευτεί κάποιος που εμπλέκεται στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, αφήνοντας αιχμές για τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι το σαββατοκύριακο έδωσε πληροφορίες στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν, τις οποίες δεν γνώριζαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν ερμηνεύονται ως η πιο αιχμηρή προσπάθειά του να εμπλέξει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στη δολοφονία του Κασόγκι εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου, σχολιάζει ο Guardian.

Το Ριάντ υποστηρίζει ότι οι 15 αξιωματούχοι που εστάλησαν στην Κωνσταντινούπολη ενήργησαν δίχως την εξουσιοδότηση του μπιν Σαλμάν και χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Στη Σαουδική Αραβία αποτελούν αντικείμενο έρευνας, μαζί με τρεις ακόμη υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

«Ποιος έστειλε αυτούς τους 15 ανθρώπους; Ως εισαγγελέας στη Σ. Αραβία πρέπει να κάνεις αυτή την ερώτηση, προκειμένου να το αποκαλύψεις», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Τώρα πρέπει να λύσουμε αυτή την υπόθεση. Δεν χρειάζεται να υπεκφεύγουμε. Δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια να σωθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή η υπόθεση να μείνει στα μισά», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ