Πέθανε στα 107 της η υπεραιωνόβια βασίλισσα του τσίρκου - iefimerida.gr

Πέθανε στα 107 της η υπεραιωνόβια βασίλισσα του τσίρκου

Γνωστή ως “Miss Atomia”
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 107 ετών πέθανε την Κυριακή η Ρόζα Μπουγκλιγιόν, η μητριάρχης του διάσημου «Τσίρκου του Χειμώνα» της Γαλλίας.

Το τσίρκο Μπουγκλιγιόν δίνει τις παραστάσεις του εδώ και δεκαετίες στο «Cirque d'Hiver» (Τσίρκο του Χειμώνα) στο Παρίσι. «Έως τις 26 Αυγούστου η Μαντάμ Ρόζα παρέμεινε η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του τσίρκου. Επί σχεδόν έναν αιώνα, υποδέχτηκε σε αυτό τον ναό του τσίρκου τους μεγαλύτερους σταρ και τους σημαντικότερους διεθνείς καλλιτέχνες», ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Η «Μαντάμ Ρόζα» που γεννήθηκε μέσα σε ένα καραβάνι στις 21 Δεκεμβρίου του 1910 στην Ιξέλ του Βελγίου, πέθανε την Κυριακή στο Παρίσι, στο σπίτι της που δεν απέχει πολύ από το «Τσίρκο του Χειμώνα».

Πέθανε στα 107 της η υπεραιωνόβια βασίλισσα του τσίρκου | iefimerida.gr 0

Γεννημένη Ροζαλί Βαν Μπέεν, η καλλιτέχνιδα του τσίρκου παντρεύτηκε τον Ζοζέφ Μπουγκλιγιόν το 1928, μέσα σε ένα κλουβί με λιοντάρια. Μαζί απέκτησαν το διάσημο τσίρκο της γαλλικής πρωτεύουσας το 1934.

O γάμος, σε ένα κλουβί με λιοντάρια, 1928. (Φωτογραφία: AP)

«Πέντε γενιές, από τις οποίες προέρχονται 55 εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα, θα αποχαιρετήσουν την εμβληματική τους γιαγιά η οποία τούς κληροδότησε την αγάπη για το τσίρκο», ανακοίνωσε η οικογένεια.

Η σορός της θα εκτεθεί την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα στις εγκαταστάσεις του Τσίρκου του Χειμώνα από τις 10.00 έως τις 13.00. «Όπως όλα τα μέλη της δυναστείας», η Ρόζα Μπουγκλιγιόν θα ταφεί στο κοιμητήριο του Λιζί-σιρ-Ουρκ στην περιοχή Σεν-ε-Μαρν. Είναι μια παράδοση που καθιερώθηκε μετά τον θάνατο της προγόνου του συζύγου της, Mαρί-Λουίζ Μπαλιόνι (το όνομα εξελίχθηκε σε γαλλικό για να γίνει Μπουγκλιγιόν), η οποία ετοιμοθάνατη είχε ζητήσει να ταφεί στον τόπο όπου το καραβάνι των τσιγγάνων του οποίου ήταν μέλος συνήθιζε να σταματά κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Ρόζα είχε εκφράσει την ίδια επιθυμία.

Πέθανε στα 107 της η υπεραιωνόβια βασίλισσα του τσίρκου | iefimerida.gr 2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρόζα Μπουγκλιγιόν θάνατος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ