Εύκολη τάρτα, ιδανική για καλοκαίρι, πολύ καλή για κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 1 ζύμη χωριάτικη, για τάρτες αλμυρές
- 350 γραμμάρια τόνο ποιοτικό, σε κονσέρβα
- 400 γραμμάρια μπουκέτα μπρόκολο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα
- 1/2 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- Λίγο βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε μια φόρμα (ή πολλές, ατομικές)
- Κόψτε τον τόνο σε κύβους -Πλύντε καλά το μπρόκολο και βράστε το σε ατμό για 7 λεπτά
- Χτυπήστε σε ένα μπολάκι την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Μέσα στο μπολάκι προσθέστε το ελαφρά βρασμένο μπόκολο και τους κύβους τόνου
- Ανακατέψτε πολύ απαλά
- Απλώστε τη ζύμη στη φόρμα, τσιμπήστε την λίγο με πηρούνι και περιχύστε με το μείγμα
- Ρίξτε από πάνω, παντού, τριμμένη παρμεζάνα
- Ψήστε για 35 λεπτά, αφήστε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρετε με μια σαλάτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο