«Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα προστατεύει κάποιον με ανύπαρκτη δουλειά;». Ετσι ξεκινάει άρθρο στην γαλλική αποκαλυπτική και σατυρική εφημερίδα Le Canard enchaîné, και συνεχίζει:
Μια αναφορά της Γενικής Επιθεώρησης του Λογιστηρίου του Κράτους της Γαλλίας αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο στην περίπτωση του Olivier Dovergne, ενός 40χρονου αποσπασμένου από την Τράπεζα της Γαλλίας που ήρθε για να ενισχύσει τις οικονομικές υπηρεσίες (SE) της πρεσβείας.
Σύμφωνα με την Επιθεώρηση, ο Olivier Dovergne, από την στιγμή που έφθασε στην Αθήνα, το 2015 «ελάχιστα εμφανίζεται στα γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας (SE) της πρεσβείας». Και προσθέτει ότι «οι υπηρεσίες του στην SE σε οικονομικό επίπεδο είναι ανύπαρκτες από την στιγμή που ανέλαβε».
Συμπέρασμα: είτε ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποδώσει έργο στις οικονομικές υπηρεσίες, είτε πρέπει να τεθεί τέλος στην απόσπασή του.
Ωστόσο, τέλη Μαίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας επιμήκυνε το συμβόλαιό του ως τις 31 Αυγούστου 2019... χωρίς να δώσει εξηγήσεις.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο πρέσβης στην Αθήνα Christophe Chantepy (πρώην διευθυντής του γραφείου του πρώην γάλλου πρωθυπουργού Ερό) έγραψε στην Επιθεώρηση και εγγυήθηκε «για την αποτελεσματικότητα που έργου που επιτελείται» από τον ενδιαφερόμενο.
Η κίνηση αυτή προκαλεί αίσθηση, αλλά ο Olivier Dovergne «αποτελεί μια ειδική περίπτωση», όπως αναφέρει η Επιθεώρηση, προσθέτοντας ότι είχε αποσπαστεί στην Αθήνα «προκειμένου να βρίσκεται μαζί με τον σύντροφό του». Δηλαδή με τον πρέσβη.
Το υπουργείο Οικονομικών βεβαιώνει σήμερα ότι ο Olivier Dovergne εργάζεται πλέον στις οικονομικές υπηρεσίες της πρεσβείας στην Αθήνα. Αλλά οι τηλεφωνήτριες της πρεσβείας δεν έχουν την ίδια άποψη. «Ο κ. Dovergne δεν βρίσκεται πλέον στα γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας», είπε μια από αυτές και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει τέτοια υπηρεσία στο κτίριο της πρεσβείας».
Η εφημερίδα Le Canard enchaîné επικοινώνησε με τον Olivier Dovergne, ο οποίος δήλωσε «έκπληκτος που οι τηλεφωνήτριες της πρεσβείας δεν τον ενημέρωσαν για αυτό το τηλεφώνημα, ενώ το κάνουν συστηματικά, συνήθως». Μάλιστα, εξαιτίας των δράσεων που διοργανώνει πρόσθεσε ότι «θα ήταν πιο εύκολο να τον βρει κάποιος μέσω μέηλ». Για λόγους οικονομίας;