Απογειώστε το χοιρινό σας με μια μαρινάδα κουβανέζικης κουζίνας: κόλιανδρο και πορτοκάλι κατά βάση.
Υλικά
- 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
- 3/4 φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
- 1/2 φλυτζάνι χυμός λεμόνι
- 1 φλυτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλυτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κιλό ψαρονέφρι ή χοιρινό για ψητό, με κόκκαλο, σε ένα κομμάτι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ βάλτε όλα τα υλικά -Ανακατέψτε τα καλά, βυθίστε εκεί το κρέας (μπορείτε να το βάλετε και σε ειδικό σακουλάκι, ώστε να βυθιστεί το κρέας πραγματικά)
- Αφήστε το κρέας στο ψυγείο αρκετές ώρες
- Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ -Καθαρίστε λίγο το κρέας από την μαρινάδα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Ψήστε για 30 λεπτά -Τυλίξτε το κρέας με αλουμινόχαρτο, ψήστε ακόμη 20 λεπτά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο