Η φέτα, κατεξοχήν ελληνικό τυρί, δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.
Μάλιστα, ειδικά στις οικογένειες, η φέτα υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο ψυγείο, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα να... ξεμείνουν.
Ωστόσο, ανακύπτει ένα πρόβλημα: Η φέτα μετά από μερικές μέρες χαλάει... Πιάνει αυτήν την κίτρινη πέτσα και αρχίζει σταδιακά και αλλοιώνεται.
Υπάρχει τρόπος λοιπόν για να διατηρήσει κάποιος τη φέτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο ψυγείο του;
Ναι υπάρχει και είναι πανεύκολος, με τη βοήθεια ενός υλικού που επίσης δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.
Το λάδι. Το μυστικό για να συντηρηθεί η φέτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο ψυγείο είναι να την βάλετε σε ένα μπολ γεμάτο λάδι (να καλύπτεται από το λάδι η φέτα).
Μάλιστα, το να αποθηκεύσετε στο ψυγείο τη φέτα σε λάδι είναι ιδανικό τιπ για τα σκληρά τυριά.
Έξτρα τιπ: Μέσα στο λάδι μπορείτε να βάλετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας για να δώσετε στη φέτα γεύση και άρωμα της επιλογής σας.