Η μίνι σύνοδος για το μεταναστευτικό μπορεί να κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης Μέρκελ - iefimerida.gr

Η μίνι σύνοδος για το μεταναστευτικό μπορεί να κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης Μέρκελ

Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκτακτη «μίνι» Σύνοδος Κορυφής, που συγκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την Κυριακή, με αντικείμενο το μεταναστευτικό και το άσυλο, μπορεί να καθορίσει το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.

Στην Σύνοδο αναμένεται να μετάσχουν εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Μάλτας και της Ελλάδας. Στόχος, σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο επικεφαλής της Κομισιόν στο Twitter, είναι να βρεθούν λύσεις πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η έκτακτη αυτή συνάντηση θα γίνει έπειτα από την διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνου, για τον περιορισμό της μετανάστευσης και τους κανονισμούς για το άσυλο.

Η Ανγκελα Μέρκελ δέχεται πιέσεις από τον υπουργό Εσωτερικών της, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος απειλεί να αρχίσει να διώχνει τους αιτούντες άσυλο από τα γερμανικά σύνορα από την 1η Ιουλίου- σε περίπτωση που αυτοί έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της ΕΕ- αν η Μέρκελ δεν βρει μία λύση με τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Μέρκελ έκανε υποχωρήσεις στο ζήτημα του προϋπολογισμού της ευρωζώνης, με αντάλλαγμα μία λύση για το μεταναστευτικό.

«Αναμένουμε τις γερμανικές προτάσεις για τη λύση στο προσφυγικό πρόβλημα», δήλωσε Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στη Bild. «Θα μας τις παρουσιάσουν στη Σύνοδο των χωρών που επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα, αυτό το σαββατοκύριακο».

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ