Πάστα φλόρα αυθεντική - iefimerida.gr

Πάστα φλόρα αυθεντική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λάτρεις της κουζίνας ξέρουν ότι το κανονικό της όνομα είναι pasta frolla (πάστα φρόλα) που στα ιταλικά σημαίνει «τραγανή ζύμη» (κρύο βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι), η ζύμη δηλαδή που αποτελεί τη βάση στις περισσότερες τάρτες.

Η φρόλα έγινε φλώρα στα ελληνικά και έτσι έμεινε.


Το βασικό λοιπόν σε αυτό το γλυκό είναι η χειροποίητη ζύμη με κρύο βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια βούτυρο από το ψυγείο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη +λίγη ακόμη για γαρνίρισμα
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα ή δαμάσκηνο ή κεράσι ή βατόμουρο
Πάστα φλόρα αυθεντική | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ
  • Ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να γίνει μια ενιαία ζύμη
  • Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί
  • Κρατάμε λίγη ζύμη στην άκρη για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας
  • Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, άφθονη
  • Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια
  • Τοποθετούμε τα μισά διαγωνίως, τα υπόλοιπα μισά κάθετα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά
  • Γαρνίρουμε την πάστα φλόρα με άχνη, όταν κρυώσει
Πάστα φλόρα αυθεντική | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πάστα φλόρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ