Πολύ λεπτό κέικ λεμόνι - iefimerida.gr

Πολύ λεπτό κέικ λεμόνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέροχη συνταγή, από την γαλλική κουζίνα, ραφινάτη και εύκολη.


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη +10 γραμμάρια άχνη για γαρνίρισμα
  • 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 120 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 λεμόνια και το ξύσμα
Πολύ λεπτό κέικ λεμόνι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Πλύντε καλά τα λεμόνια και στίψτε τα
  • Κρατήστε λίγο ξύσμα στην άκρη
  • Βάλτε τους κρόκους με την άχνη σε μπολ και χτυπήστε καλά με το μίξερ χειρός, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα
Πολύ λεπτό κέικ λεμόνι | iefimerida.gr 1
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ξαναχτυπήστε για λίγο
  • Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μείγμα -Ρίξτε και το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε λίγο στο μίξερ
  • Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα, με μια πρέζα αλάτι -Οταν τα ασπράδια ανέβουν καλά, ρίξτε 10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, χτυπήστε και πάλι
  • Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά -Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα που έχετε βουτυρώσει και ψήστε σε φούρνο ζεσταμένο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά
  • Οταν κρυώσει το γλυκό, ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω για γαρνίρισμα και λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Ετοιμο!
Πολύ λεπτό κέικ λεμόνι | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή λεπτό κέηκ λεμόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ