Κάντε το εικόνα... Πριν τη δουλειά, κάνετε μια στάση να πάρετε καφέ. Πριν τον παραγγείλετε σκέφτεστε να πάρετε και κάτι να φάτε. Κοιτάτε τι βιτρίνα και ανάμεσα σε σάντουιτς και σφολιατοειδή, βλέπετε αυτό:
![Εσείς θα τρώγατε το μαύρο κρουασάν με ενεργό άνθρακα; [εικόνες] | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/crouasan-mauro1.jpg?itok=B9cfSuh_)
Και τότε αναρωτιέστε γιατί αυτό το κρουασάν είναι μαύρο και τι ακριβώς «έπαθε».
Αυτό αναρωτήθηκε και η Ειμι, χρήστης του Twitter, που πόσταρε τη φωτογραφία. «Νομίζω πως αυτό είναι πολύ ακόμα και για το Δυτικό Λονδίνο», έγραψε χαρακτηριστικά.
Το συγκεκριμένο κρουασάν είναι δημιούργημα του Coco di Mama, αλυσίδα καφέ στο Λονδίνο, και το όνομά του είναι Charcoal Vegan Croissant.
Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το κρουασάν για vegan «είναι αρκετά ασυνήθιστο, αλλά έχει 100% καλύτερη γεύση απ’ όσο φαίνεται».
Σε αντίθεση με το κανονικό κρουασάν, δεν έχει βούτυρο. Τα βασικά συστατικά του είναι ηλιέλαιο, σόγια, κριθάρι, ενεργό άνθρακα, ζάχαρη και λεμόνι.
Το κρουασάν, μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εξουδετερώνει τα περίσσεια οξέα του στομάχου, ενώ μπορεί να περιορίσει και το φούσκωμα.
![Εσείς θα τρώγατε το μαύρο κρουασάν με ενεργό άνθρακα; [εικόνες] | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/crouasan-mauro.jpg?itok=P6dcieNB)
Φωτογραφίες: Twitter & Facebook